5-HTP Kopen met Korting bij NextValley + Mijn Ervaringen met 5-HTP Capsules

Alright, je wilt 5-HTP kopen. In deze blog geef ik je informatie over waar je de beste 5-HTP capsules kunt bestellen en krijg je tevens een kortingscode mee van 10% korting op je eerste bestelling.

Daarnaast is het wel zo interessant om te zien of 5-HTP überhaupt bij jouw doelen aansluit en wat mijn ervaringen met het supplement zijn.

Heb je daar geen zin in? Ga dan regelrecht naar de overzichtpagina van NextValley en gebruik onderstaande instructies voor het verkrijgen van de korting.

Deze supplementen kun je kopen bij NextValley; hoogwaardige kwaliteit en nu met de code LEESJESUCCESVOL 10% korting op je eerste bestelling!

Waar kun je de beste 5-HTP capsules kopen?

In mijn ervaring is NextValley een zeer betrouwbare leverancier van allerhande voedingssupplementen. Zo hebben ze ook PhenibutL-Theanine, Noopept en allerlei andere speciale supplementen die je niet overal kunt kopen.

De kwaliteit van de producten staan bij zowel de webshop als bij mij hoog in het vaandel. Ik wil geen supplementen hebben waar allerlei rommel zoals smaak-, geur- en kleurstoffen aan is toegevoegd.

Wat maakt het immers uit of een capsule naar rozen ruikt, naar kauwgomballen smaakt of een gouden gloed heeft? Dat zie je vaak terug bij drogisterijen zoals de Kruidvat, Etos en andere zaken waar je goedkoop 5-HTP kunt kopen.

Het gaat om wat erin zit, niet om hoe het zich presenteert. De kwaliteit van het product vind ik dan ook erg belangrijk. Je betaalt misschien iets meer, maar haalt dan wel kwaliteit in huis.

Ik zal nu verder ingaan op waarbij 5-HTP je kan ondersteunen en wat mijn ervaringen zijn met dit voedingssupplement.

Disclaimer van deze informatie

Het is goed om te weten dat ik geen arts ben. De informatie in dit artikel is op geen enkele wijze bedoeld als medisch advies. Bovendien is de informatie in dit artikel alleen voor educatieve doeleinden. De informatie in dit artikel is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de auteur, evenals van de lopende studies en gegevens.

De adviezen en tips die op deze website staan weergegeven zijn bedoeld voor gezonde volwassenen. Alvorens de adviezen en tips uit dit artikel te gebruiken, dien je eerst te overleggen met je arts, om ervoor te zorgen dat de geboden informatie geschikt is voor jouw actuele omstandigheden.

Als je gezondheidsproblemen of andere medische klachten hebt, raadpleeg je arts voordat je enige informatie uit dit artikel gaat gebruiken. Deze website en blogs zijn alleen voor informatiedoeleinden en de eigenaar aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen, schulden of schade, voortvloeiend uit het gebruik van de informatie op deze website.

Bottomline: gebruik van deze informatie is geheel op eigen risico.

5-HTP capsules bestellen 649x365

De werking van 5-HTP op je gemoedstoestand

Waar kan 5-HTP je bij ondersteunen?

Je gaat normaal gesproken niet voor de lol supplementen nemen. Daar zit een gedachte achter. Misschien dat je tegen bepaalde dingen aanloopt zoals somberheid, verslechterde slaap of een niet-te-verzadigen behoefte om zoet te eten.

Dat zijn inderdaad allemaal klachten waar 5-HTP je bij kan helpen. Ik zal je wat meer vertellen over hoe 5-HTP jouw state-of-mind kan beïnvloeden.

5-HTP is een stofje dat in de hersenen wordt omgezet naar serotonine. Serotonine is op zijn beurt één van de belangrijkste neurotransmitters die betrokken zijn bij geluk en anti-depressie.5-HTP is uitvoerig onderzocht en getest. Het stofje is met succes gebruikt om mensen met een verlaagde serotoninespiegel te helpen en deze spiegel te verhogen. Een verlaagde serotoninespiegel zie je vaak terug bij depressieve patiënten en mensen met hoge niveaus van lichaamsontstekingen.

(bron)

Hoe 5-HTP je kan helpen na drugsgebruik

Je kent het misschien wel. Feestje hier. Festivalletje daar. Doorgaan tot in de late (vroege) uurtjes met één of zelfs meerdere geestverruimende middelen.

En dan die akelige dinsdag-dip. Je voelt je belabberd. De klap van het gebrek aan slaap in het weekend komt meestal op dinsdag.

Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar ik ken mensen die al op zondagavond beginnen met supplementeren van 5-HTP. Ik heb verschillende geluiden gehoord dat het helpt om die nare dinsdag-dip te voorkomen.

Vooral bij mensen die XTC of andere drugs gebruiken waarbij de serotonine-aanmaak wordt gestimuleerd kunnen 5-HTP supplementen helpen om het gauw weer op peil te krijgen.

Dit is puur wat ik heb gehoord van andere mensen. Zelf heb ik daar geen ervaring mee. Maar hun ervaringen waren in ieder geval positief.

Het kan helpen depressieve klachten tegen te gaan

Niets is een garantie. Maar serotonine staat erom bekend dat het somberheid tegengaat. Immers, als je sombere gevoelens hebt of misschien wel voor lange tijd depressief bent, kan het zijn dat je arts antidepressiva voorschrijft.

Dikwijls zijn dit medicijnen die de aanmaak van serotonine verhogen. Hierdoor zouden patiënten vrolijker zijn en minder kampen met angst en depressieve klachten.

Helpt het tegen een suikerverslaving?

Ook ken ik mensen die 5-HTP nemen om sugar-cravings tegen te gaan.

Wanneer je iets zoets eet krijgen je hersenen een korte serotonine boost. Echter is dit maar van korte duur. Voor je het weet gaat het van piek naar dal.

Dit maakt dat je wéér behoefte krijgt aan iets zoets. Want dan stijgt het serotonine niveau weer even. Dan kom je weer in een dal. Ga je weer iets zoets eten. Enzovoorts. Zo werkt heel zwart-wit de suikerverslaving.

5-HTP supplementen kunnen in dat geval helpen om de suikerbehoefte tegen te gaan. Doordat je het supplement neemt, stijgt de serotoninespiegel ZONDER dat je iets zoets eet. Sommige mensen merken dat hun behoefte aan suiker dan sterk afneemt.

Hier heb ik zelf geen ervaring mee, maar ik hoor positieve geluiden.

Suikerverslaving 649x365

Invloed van 5-HTP op je slaap

Melatonine (het slaaphormoon) wordt in de hersenen gemaakt uit serotonine. Simpel gezegd betekent dit dat je meer melatonine aanmaakt zodra het serotoninepeil op orde is, versus wanneer dat niet zo is.

Wanneer je een gebrek hebt aan serotonine is je lichaam niet in staat om (voldoende) melatonine aan te maken. Dit resulteert in slechte slaap.

Eén van de adviezen uit de Perfect Slapen in 7 Stappen Methode is dan ook dat je je serotonine niveau op peil wilt krijgen als je slaapproblemen ervaart. 

Slaapproblemen lopen sterk uiteen:

 • Moeite met in slaap komen (lang wakker liggen)
 • Vaak wakker worden en eventueel moeilijk weer in slaap komen
 • Telkens vroeg wakker worden
 • Slaapverlamming en andere aandoeningen

Als je slaapproblemen ervaart kan het helpen om 5-HTP bij te nemen. Echter is het belangrijk om dit eerst met je arts te overleggen.

Hoe kunnen we ons serotonineniveau op ‘natuurlijke wijze’ verhogen?

Naast supplementen nemen die de aanmaak van serotonine verhogen, kun je uiteraard ook je dieet erop aanpassen.

Net noemde ik al even dat zoetigheid de serotonine-aanmaak kortdurend verhoogt. Echter zorgt deze plotse verhoging voor een diep dal. En dat is wat je eigenlijk wilt voorkomen.

Het is effectiever om voedingsmiddelen te consumeren die duurzaam je serotoninespiegel verhogen. Zodat je niet in een diep dal terecht komt.

Om ons serotonineniveau te verhogen dienen we voeding binnen te krijgen met een hoog L-Tryptofaan gehalte. Dit is een aminozuur van waaruit 5-HTP wordt geproduceerd. En met 5-HTP wordt het serotonineniveau verhoogd.

Van Tryptofaan naar Melatonine 649x365

Voedingsmiddelen met een hoog L-Tryptofaan gehalte

Onderstaande 10 voedingsmiddelen bevatten veel Tryptofaan. Hiermee zal je dus indirect je serotonineniveau gaan verhogen.

 • Walnoten
 • Amandelen
 • Pinda’s
 • Spinazie
 • Banaan (het liefst groen)
 • Eieren
 • Kalkoen
 • Rood vlees
 • Kwark
 • Vis

Zo zijn er nog tal van andere voedingsmiddelen die Tryptofaan bevatten. Dit wordt in de bonus ‘Welterusten-Snacks’ behandelt van de Perfect Slapen Methode.

Wist je dat bepaalde voedingsmiddelen ook ‘pure’ serotonine bevatten? Zo heb je DIRECT het gewenste stofje binnen. Tomaten en kiwi’s zijn hier mooie voorbeelden van.

Bestel 5-HTP met korting

Je zou dus ook vaker producten kunnen consumeren die L-Tryptofaan bevatten om je 5-HTP (en dus je serotonine en/of melatonine) aanmaak te verhogen. 

Mocht je dat niet willen of dekt het voor jou niet de lading, koop dan 5-HTP capsules. Je weet nu dat je gebruik kunt maken van de kortingscode.

Deze supplementen kun je kopen bij NextValley; hoogwaardige kwaliteit en nu met de code LEESJESUCCESVOL 10% korting op je eerste bestelling!

Geniet ervan en houd je te allen tijde aan de disclaimer!

Plaats een reactie