6 Onverwachte Kwaliteiten Om Een Alpha Man Te Worden

Je hoort vaak dat je een alpha man moet zijn om succesvol te kunnen zijn met vrouwen. Vanuit de evolutietheorie wordt beweerd dat de alpha man de meeste vrouwtjes had, want hij is de beschermende en krachtige man. Vrouwen vinden dat aantrekkelijk. In dit artikel beschrijf ik in hoeverre die theorie nog van toepassing is. Daarbij krijg je 6 onverwachte kwaliteiten mee waarmee je  leert wat het betekent om een echte man te zijn. 

Een theorie is: juist… een theorie. We kunnen natuurlijk niet terugkijken in de tijd hoe het er vroeger aan toe ging. We leefden volgens de onderzoeken in kleine stammen. We kunnen een goede inschatting maken van hoe het vroeger was en hoe we leefden. En als we naar bepaalde diersoorten kijken, dan zou de evolutietheorie best kunnen kloppen.

De theorie luidt dat de alpha man bovenaan de ladder staat

Hij:

is de leider van de stam.

krijgt de meeste vrouwtjes.

is de sterkste van de stam.

is de beschermer.

Vanuit dat oogpunt zou een vrouw de alpha man aantrekkelijk vinden, omdat hij haar kan beschermen. Ze is veilig bij hem. De kans op overleven en sterke genen is daarmee groter. Dit zou allemaal biologisch bepaald zijn en zie je terug bij bijvoorbeeld gorilla’s.

John Alexander heeft er trouwens een interessant boek over geschreven >>

Net als dat dat wij mannen graag een vrouwelijke vrouw willen, willen vrouwen graag een mannelijke man. We willen geen manwijf (ik niet in elk geval). Als je een vrouwelijk type bent, dan hebben vrouwen minder interesse en vinden ze je minder aantrekkelijk.

Als we kijken naar hoe het écht zit (volgens wetenschappelijk onderzoek), dan zijn er 6 kwaliteiten wat vrouwen belangrijk & aantrekkelijk vinden in een man. Dit zijn de 6 onverwachte kwaliteiten van de Alpha Man.

Onafhankelijk zijn

Van alle kwaliteiten en aspecten die er zijn om een alpha man te zijn, dan is dit absoluut de belangrijkste.

Als je niet zelfstandig en nog afhankelijk bent van andere mensen, dan daalt je niveau van aantrekkelijkheid tot -80. Simpelweg willen vrouwen een sterke, zelfstandige man. Iemand die haar beschermd. Een man die haar kan verzorgen. Een man die niet naar anderen hoeft te luisteren en zijn EIGEN man is.

Zolang je afhankelijk bent van anderen, ben je per definitie een stuk minder aantrekkelijk. Als je bijvoorbeeld afhankelijk bent van de vrouw met wie je staat te praten, dan komen er al gauw jaloezie en onzekerheid bij kijken. Onaantrekkelijk.

Als je ouders je zorgkosten nog betalen.Als je profiteert van studiefinanciering.Woon je nog in de kelder van je moeder?

Hoe denk je dat een vrouw jou dan aantrekkelijk kan vinden? Je kan niet eens voor jezelf zorgen, dus hoe zou je dan voor haar kunnen zorgen. Kan je überhaupt koken?

Zolang je afhankelijk bent van anderen kun je nooit 100% man zijn.

Een mening hebben

Als alpha man is het belangrijk om een mening te hebben over belangrijke zaken.

Wat zijn belangrijke zaken?

Zaken die jij belangrijk vindt.

Wat vind je belangrijk?

That’s all up to you.

Met een mening hebben wordt dus niet bedoelt dat je OVERAL een mening over moet hebben. Je hoeft geen mening te hebben over dingen die je niet belangrijk vindt of waar je simpelweg niet voldoende van af weet. Bijvoorbeeld politiek of reïncarnatie. Het is daarom niet erg om te zeggen dat je ergens geen verstand van hebt. Wat met dit punt wordt bedoeld:

Belangrijk is dat je weet:

  • Wat voor persoon jij bent.
  • Waar je voor staat.
  • Wat je belangrijk vindt in het leven.
  • Wie je graag wil zijn.

Je staat ergens voor en je bent bereid dat met de wereld te delen. Je bent daar open in en schaamt jezelf daar niet voor. Je hebt een mening en durft daar voor uit te komen. Dát is alpha man zijn.

Betrokken zijn bij je omgeving

Als alpha man is beschermend gedrag cruciaal. Je weet wat er bij je familie speelt en hoe het met hen gaat. Je weet wat er bij je vrienden speelt. Je weet met welke vriend het wat minder goed gaat. Je weet met welke vriend het juist wel heel goed gaat.

Je bent betrokken. Als alpha man zet je jezelf in voor je naasten en dierbaren.

Verdiep je in je omgeving; wees betrokken.

Doen wat je zegt

Op dit onderdeel kun je je echt onderscheiden van de overgrote meerderheid van alle mannen. Als je wil dat mensen je serieus nemen, dan is dit punt heel belangrijk. Niet veel mannen doen dit.

Als we het hebben over een ware alpha man, dan doet hij wat hij zegt en zegt hij wat hij doet.

De meeste mannen zeggen:

“Ja ik wil eigenlijk wel stoppen met roken.”

“Ik zou eigenlijk moeten sporten.”

“Eigenlijk wil ik meer tijd doorbrengen met mijn kinderen.”

“Al een tijdje wil ik een eigen bedrijf beginnen.”

Etc… you get the picture.

De meeste mannen zeggen van alles, maar doen niets.

Een alpha man zegt niets en doet het eerst. Dáárna komt hij pas met de resultaten. Als je dat doet, maak je jezelf zo veel meer aantrekkelijk. Als je acties in lijn liggen met datgene wat je zegt, maak je jezelf zo veel meer aantrekkelijk.

Mensen nemen je serieus en krijgen meer respect voor je. Je krijgt zelf meer respect voor je.

Niet zeuren en niet klagen

Klagen, zeuren en negativiteit. Het is zó onaantrekkelijk. Het is ook iets wat alpha mannen zoveel mogelijk achterwege laten. Natuurlijk zit het ze regelmatig tegen. Natuurlijk zit het niet altijd mee. Een echte man neemt het zoals het is en zeikt er niet over.

Ja, je baas is een keer een eikel. Oké, er zijn een aantal dingen minder. Dat betekent niet dat je er als een kleine bitch over gaat zeuren. Je neemt het als een man en werkt eraan.

De meeste mannen geven makkelijk de buitenwereld de schuld van hun problemen. Alsof de buitenwereld verantwoordelijk is voor hun geluk. Een alpha man doet dat niet, die neemt zélf de verantwoordelijkheid. Indien iets niet mee zit neemt hij het zoals een man en doet hij wat hij kan doen. Hij zeurt of klaagt niet.

Een echte man doet er iets aan als iets hem niet zint.

Assertief zijn

Als laatste is het erg belangrijk als man om voor jezelf op te kunnen komen. Dat betekent:

  • Bereid zijn hard te zijn voor mensen.
  • Bereid zijn om fysiek te vechten als het nodig is.
  • NEE kunnen zeggen.
  • Bereid zijn om mensen die niet deugen uit je wereld te gooien.
  • Bereid zijn om van je af te bijten.
  • Een alpha man is assertief. Niet agressief. Niet passief. Assertief.

Als je als man niet assertief kan zijn dan zullen mensen over je heen lopen en misbruik van je maken. Vrouwen respecteren je niet. Je wordt simpelweg geleefd door je onvermogen om voor jezelf op te komen.

Stel je voor dat een vriend jou morgen niet met respect behandeld. Op dat moment ben je niet hard voor hem en kom je niet voor jezelf op. De volgende keer doet hij het nog een keer. Als een vrouw je morgen niet met respect behandeld en je komt niet voor jezelf op, dan wordt het daarna héél moeilijk om haar respect alsnog te winnen.

Een alpha man is assertief. Hij heeft een mening, weet waar hij voor staat en is onafhankelijk. Hij durft voor zijn mening en voor zichzelf op uit te komen én op te komen. Hij klaagt niet en is betrokken bij zijn omgeving. Als hij iets zegt dan doet hij het. Meestal zegt hij niets en komt hij later pas met de resultaten. Dát is het om een alpha man te zijn.

Plaats een reactie