Ayo Lichttherapiebril Review & Ervaringen (Slaapwijzer)

Vorig jaar kocht ik de Ayo Lichttherapiebril, omdat ik tegen verschillende problemen aanliep gedurende de winter. In deze review vertel ik je mijn mening over de Ayo glasses en wat het mij heeft gebracht.

Aangezien de lichttherapie bril behoorlijk aan de prijs is, kan ik me voorstellen dat je wilt weten of dit écht werkt, of dat je je geld beter aan iets anders kunt besteden.

In onderstaande recensie vertel ik je meer over de wetenschap ACHTER de AYO en wat mijn ervaringen zijn. Zelf heb ik destijds gebruik gemaakt van Slaapwijzers’s aanbieding op Ayo.

Dat is in mijn ogen de beste ayo lichttherapiebril.

Of bezoek de lichtbrillensectie op Bol >>

De Ayo Lichttherapiebril in een notendop

Wat is goAYO nu eigenlijk en wat doet het precies? Nou, het is eigenlijk heel simpel. De lichtbril geeft blauw licht af. Wanneer dit blauwe licht in je gezichtsveld treedt, wordt het slaaphormoon melatonine verlaagt in je lichaam. Normaal wordt het altijd sterk afgeraden om aan blauw licht blootgesteld te worden. Maar in dit geval is dat JUIST goed, mits je het in de ochtend gebruikt. Zet de AYO dus niet ’s avonds op. De bedoeling is dat je ’s ochtends de Ayo opzet voor slechts 20 minuten als je doel is om meer energie te krijgen. Jouw hele dag- en nachtritme wordt vervolgens volledig herstelt naar hoe het hoort te zijn. Je krijgt namelijk met behulp van Ayo en de bijbehorende app precies zoveel blauw licht als dat voor jou nodig is.

Merkbare verschillen van Ayo

Zoals William van der Klaauw (eigenaar van Slaapwijzer) ook aangeeft in Perfect Slapen in 7 Stappen ervaren veel mensen slaapproblemen door een verward bioritme. Dit veroorzaakt veel problemen met bijvoorbeeld inslapen, doorslapen maar kan ook de welbekende winterdip veroorzaken. In de Perfect Slapen Methode raadt William het tevens sterk af om ’s avonds aan blauw licht blootgesteld te worden. Sommige mensen zitten om 21:00 uur op de bank met hun laptop, televisie aan en tussendoor ook nog te appen op hun smartphone. Dat is een overdaad aan blauw licht. En vervolgens zijn ze verbaast dat ze ’s nachts onrustig zijn en niet goed slapen. Verban ’s avonds dit blauwe licht is stap 1 naar meer energie en een verbeterde nachtrust. Maar in de ochtend kan dit ONTZETTEND goed zijn om de juiste dosis blauw licht binnen te krijgen. Je krijgt een enorme boost van energie. Dus mocht je kampen met een gebrek aan energie in de ochtend, dan kan dit echt een uitkomst zijn.

Zo haal je het maximale uit goAYO

Ayo heeft in principe drie voornaamste merkbare doelen: Meer energie en verbeterde stemming gedurende de dag Gezonde, prettige nachtrust Het tegengaan van een jetlag De lichttherapiebril werkt heel makkelijk. Je zet hem op en bedient het met de bijbehorende app die je er gratis bijkrijgt. In de app kun je kiezen tussen drie programma’s. Energy, Sleep of Travel. Ieder programma duurt 20 minuten. In die tijd kun je gewoon andere dingen gaan doen, zoals je lunchpakket klaarmaken, tandenpoetsen of naar het kleine kamertje na de koffie. AYO Lichttherapiebril app 696x422

Zitten er batterijen bij?

Nee, de Ayo krijg je in case van stevig kunststof meegeleverd. Allemaal zeer goede kwaliteit. Zodra je de Ayo daar weer inlegt, wordt het automatisch (draadloos) opgeladen. In de case zelf zit ook een reserveaccu. Je kunt met een opgeladen accu zo’n beetje twee weken vooruit wanneer je dagelijks een sessie uitvoert.

Wat zegt de wetenschap over deze lichttherapiebril?

Lichttherapie is wetenschappelijk onderlegd. Het helpt bij enerzijds meer energie en een verbeterde stemming gedurende de dag als anderzijds bij een verbeterde nachtrust. Het gaat verschillende slaapproblemen tegen. Dit gaat op voor gezonde personen als voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

Bioritme

Je biologische klok is erg belangrijk. Als deze niet op orde is of als je weinig ritme hebt in je leven, dan kun je te maken krijgen met (ernstige) slaapproblemen. Het gebruik van blauw licht kan hierin de uitkomst bieden, zelfs voor mensen met een slaapstoornis. Gebruik de lichttherapiebril in de ochtend voor 20 of 30 minuten en moet je eens zien wat een verschil. Voor mij deed het in ieder geval wonderen. Je bioritme krijgt een reset waar je snel verschil in kan merken. Het is nu eenmaal zo dat het bioritme bij sommige mensen precies omgedraaid is, dan hoe het hoort. In de ochtend zijn ze moe en voelt alles als een zware last. In de avond krijgen ze ineens energie en willen ze van alles gaan ondernemen. Met als gevolg dat ze maar moeilijk in slaap komen, vervolgens NOG vermoeider wakker worden etc. etc. Een vicieuze cirkel. Met de Ayo lichtbril herstel je je biologische klok naar hoe het hoort.

Energieniveau

Je kunt binnen een dag al resultaat verwachten als het gaat om je energielevel. Ik kan al bijna van de dubbele dosis espresso afstappen in de ochtend, haha. Heerlijk!

Slaap als een roos

Bij lichte slaapproblemen zal je binnen enkele dagen resultaat zien. Wel moet je de lichtherapiebril dan steevast dagelijks dragen met sessies van 20 tot 40 minuten lang. Als je ernstige slaapproblemen ervaart, dan kan het 5 dagen duren voordat je resultaat ziet. Maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn.

Algehele stemming

Wanneer je je ’s ochtends na het wakker worden snel fit en energiek voelt, dan ga je de dag VEEL beter in. Ze zeggen wel eens dat als je je dag goed begint, je de dag WINT. Zo voelt het inderdaad. Ik merkte dat de lichttherapiebril zelfs tegen een milde depressie helpt; vooral als die in de winter plaatsvindt. Maar dat kan bij iedereen anders zijn.

Jetlag

Ja, ook dit klopt in mijn geval. In het voorjaar ben ik naar Nieuw-Zeeland geweest. Je kunt je voorstellen dat dit gepaard gaat met een flinke jetlag. En ja, ik had het nog steeds, maar met de lichttherapiebril ging het wonder boven wonder sneller over. Normaal kan ik daar wel twee dagen last van hebben. Nu was het binnen een dag weg. AYO lichttherapiebril review

Persoonlijke ervaringen met AYO

Volgens mij wordt het al wel redelijk duidelijk. Ik ben erg te spreken over Ayo. Ik voelde me vaak ’s ochtends nog erg vermoeid bij het opstaan. Maar een half uurtje AYO op en het geeft een enorme boost. Ook de nieuwe aanwinst van Slaapwijzer, de Kokoon Nightbuds zijn super!

En, wat helemaal fijn is, die winterdip? Is er niet meer. In mijn geval is dat misschien nog wel de meeste winst. Want ik had altijd flink last van een winterdepressie. Persoonlijk ben ik echt een zomerpersoon. Ik houd van mooi weer, lange tijd, veel zon, lang licht etc. Dan bruis ik van de energie. Maar zodra de korte dagen weer toeslaan, merk ik het direct. En deze lichttherapiebril is voor mij echt een uitkomst. Het helpt me gewoon om het juiste dag-nachtritme in stand te houden. Dat was precies wat ik nodig had. Echt een uitkomst dus. Laat ik nu even een recap geven van deze Ayo lichttherapiebril review;

Positieve punten

Met behulp van de glasses heb ik nu een correct dag- en nachtritme. Hierdoor heb ik veel meer energie overdag En slaap ik ’s nachts juist als een roos Het product is van uitmuntende kwaliteit, sterk materiaal Fijne app met programma’s die precies zijn afgestemd op de persoon

Negatieve punten

De prijs is niet altijd voor iedereen haalbaar. Zelfs als je gebruikmaakt van de aanbieding is het nog een behoorlijk bedrag. Dat maakt het minder toegankelijk. Voor veel mensen is de lichttherapie bril een uitkomst, alleen zijn er soms nog andere dingen in je leven(stijl) die zorgen voor slaap- of energieproblemen. Het is daarom raadzaam om ook die andere factoren te bekijken en op te lossen. Dat doe je (in mijn optiek) het beste met behulp van de Perfect Slapen Methode.

De AYO lichttherapiebril kopen met korting

Het is denk ik wel duidelijk, voor mij heeft de bril erg veel goeds gedaan. Een zeer positieve invloed op mijn hele leven. Dus Slaapwijzer, bedankt! Er geldt tijdelijk een kortingscode op de AYO lichttherapiebril. Ga naar de actiepagina en voer de code AYO in bij kortingscode (onder in het afrekenscherm). Dat scheelt je weer 30 euro. Overigens kan de kortingscode op het moment van lezen alweer verlopen zijn, dit is namelijk een tijdelijke actie. Als je je afvraag of je de bril kunt kopen via Bol.com… Soms kan het wel, soms niet. Gebruik de navigatie hieronder om een keuze te maken!

Of bezoek de lichtbrillensectie op Bol >>

Plaats een reactie