Bigger, Leaner, Stronger (Michael Matthews) Review: Wordt MEGA sterk?!

In deze review van Bigger, Leaner, Stronger: The Simple Science of Building the Ultimate Male Body deel ik mijn complete ervaringen. Gaat Michael Matthews hier keihard de mist in of is het een top boek? Lees mijn mening, beoordeling en samenvatting in onderstaande recensie.

In order to achieve maximum muscle growth, you will be doing 4 – 6 repetitions per set on virtually all exercises (the only exception to this is when training abs and calves, for which I recommend using weight that allows you to do 10 – 12 reps).

Michael Matthews, uit Bigger, Leaner, Stronger

Bigger, Leaner, Stronger review en ervaringen

Het is alweer een tijd geleden dat ik dit boek heb gelezen (destijds drie keer achter elkaar) en NOG STEEDS pas ik diverse technieken en theorieën toe uit dit boek. Het is een hele nuchtere doch effectieve kijk op voeding en fitness.

DE WAARHEID over fit worden, in shape raken, sterk en droog worden.Geen dieet, maar een compleet plan voor de rest van je leven.Je kan kiezen of je alles wil implementeren of dat je een deel toepast.

Geschreven voor mannenEerlijk over hoe het lichaam werkt en wat voeding met je lichaam doetHoe je het beste kan trainenGeen onzin, informatie wat recht door zee wordt verteld op opbouwende wijzeMijn bijbel als het gaat om voeding & fitness

Korte Samenvatting Van Het Boek

Michael Matthews legt in 25 hoofdstukken uit ‘what it takes to get in shape’.Het kan als plan gebruikt worden voor de komende 12 maanden om stap-voor-stap de theorie in je leven te implementeren. Er zijn geen short-cuts, het is geen quick fix en je gebruikt geen pillen om direct fit, sterk en gespierdte worden. Dit is een handleiding voor BLIJVEND RESULTAAT op de lange termijn.

Michael Matthews vertelt wat wel en niet werkt als het gaat om gezonde voeding, diëten en sporten en waar de meeste mensen de fout in gaan. Uitvinder van ‘Cheat-Day’, de dag in de week waarop je alles mag eten waar je maar zin in hebt. Dit om alleen maar meer en massale resultaten te boeken en kun je ook nog 1 van de 7 keer flink genieten van alles waar je zo van houdt; patat, chocolade, McDonalds, pizza, taart, enzovoort.

Michael is een tegenstander van cardio en laat zien hoe je op andere, effectieve manieren in shape raakt. Niet voor niets heeft hij ook een boek genaamd: “Cardio Sucks” (welke ik overigens niet heb gelezen).

In Bigger, Leaner, Stronger wordt beschreven wat de meest gemaakte fouten zijn op het gebied van fitness, bodybuilding en voeding. Ook licht hij toe wat vele mythes zijn die als waarheden worden aangenomen en waarom het lezen van fitnessbladen pure geldverspilling is.

Een greep uit enkele andere onderdelen die beschreven worden in Bigger, Leaner, Stronger:

  • De échte wetenschap voor spiergroei
  • De échte wetenschap van gezond vet verliezen
  • De grootste fouten en mythes die er bestaan omtrent vet verlies en spieropbouw
  • Hoe je motiverende fitnessdoelen stelt voor jezelf
  • Welke mensen wel hun gewenste lichaam kunnen maken en welke niet (en waarom dat zo is)

Waarom zou je Bigger, Leaner Stronger willen lezen?

Bigger, Leaner, Stronger is zoals gezegd geen quick-fix. Als je opzoek bent naar een handleiding voor de lange termijn, dan is dit boek voor jou HET boek wat je nodig hebt om het lichaam te creëren wat je zelf wilt.

Wil je flink gespierd worden? Dan is dit boek voor jou.Wil je niet te gespierd, maar juist meer droog gespierd raken? Dan is dit boek voor jou.Wil je een six-pack kweken? Dit boek is fantastisch.Wil je weten wat de juiste manier en combinatie van voeding & fitness is? Yes, dit is een geweldig boek voor jou.Wil je je kracht de komende tijd sterk verhogen? Koop dit boek!

Het geeft ALLE nodige informatie, wetenschappelijk onderbouwd, als het gaat om voeding en fitness. Wanneer moet je wat eten, hoeveel moet je ervan eten, etc. waarbij hij rekening houdt met de drie type lichamen.

Hij laat tevens aan de hand van vele foto’s zien welke houding en techniek je moet aannemen bij de zeer bekende en de wat onbekendere oefeningen zoals Deadlift, Squat, Bench-Press, diverse buikspieroefeningen en al hun variaties!

Waarom zou je dit boek NIET willen lezen…

Als je geen zin hebt om moeite te doen voor je lichaam, maar je liever flink aan de supplementen, eiwitpoeders, anabolen en ander spul gaat om jouw gewenste lichaam te krijgen, dan zou ik dit boek als ik jou was laten staan.

Ik gebruik zelf wel wat supplementen, maar ben er inmiddels achter gekomen dat eiwitpoeder bijvoorbeeld, nergens voor nodig is zolang je voor de rest maar goed eet. Michael legt dat in Bigger, Leaner, Stronger heel helder uit. Hij slaat werkelijk de spijker op zijn kop als het gaat om hoe je voeding en fitness kan toepassen om hét lichaam te krijgen wat je wenst.

Ben je op zoek naar een dieet of ‘word-fit-in-drie-weken’ plan, dan moet je dit boek niet kopen en kun je beter elders kijken.

Het boek is zeer uitgebreid, zeer concreet en praktisch en elke pagina opnieuw bevat waardevolle informatie. Aangezien het over de 300 pagina’s lang is, kun je je afvragen of je daar het geduld voor kan opbrengen.

Voor wie is Bigger, Leaner, Stronger geschikt?

Voor iedereen die klaar is om naar het volgende niveau te gaan.

Ik weet nog goed dat ik aan dit boek begon, ik was ongeveer twee jaar bezig met fitness, maar ik zat op een plateau en kwam niet meer verder. Als je nog niet zolang bezig bent met fitness en voeding en je hebt nog vele vraagtekens, dan kan dit boek je werkelijk een uitkomst bieden, omdat het zoveel waardevolle informatie biedt. Wat ook nog eens op een zeer toegankelijke manier wordt beschreven.

Destijds spendeerde ik gemiddeld 8 uur per week aan fitness verdeeld over 6 dagen en at ik heel veel. Echter bleven gewenste resultaten uit.

Als je niet goed weet hoeveel je moet eten, wanneer je wat moet eten dan is dit voor jou een fantastisch boek.Als je door alle informatie op het internet en in bladen de bomen het bos niet meer ziet, dit boek is het enige wat je de komende tijd nog nodig zal hebben.

Dus vraag jezelf af: Ben je klaar met aankloten? Ben je er klaar mee om alle tegenstrijdige informatie op internet te lezen en constant in verwarring te worden gebracht? Ben je er klaar mee om elke maand dezelfde oefeningen en informatie te lezen in de nieuwe Men’s Health?

En wil je nu eens ECHT resultaat boeken-VOOR ALTIJD?

Dan is dit boek voor jou het boek wat je nodig hebt.

Plaats een reactie