Bitvavo Review: Mijn Ervaringen + Voordelen, Nadelen, Klachten

Bitvavo is misschien dan wel een bekende crypto exchange; maar hoe kijkt een broodnuchtere Achterhoeker hier tegenaan? In deze Bitvavo review deel ik mijn ervaringen en zie je de voordelen, nadelen en lopende klachten.

Ik handel nu enkele maanden in crypto met behulp van Bitvavo en ik kreeg de vraag of ik hier eens de diepte over wil in gaan. Bij deze. Met behulp van deze recensie kun je bepalen of je hier je (eerste) crypto trades gaat verrichten, of dat je liever met een andere exchange aan de slag gaat.

Uitleg, tutorial en recensie op video

Wat is Bitvavo precies?

Het is een Nederlandse crypto exchange waarop je diverse crypto coins kunt inkopen en verkopen. 

Crypto is nu eenmaal hot. En misschien wel het meest gebruikte woord van de laatste jaren in de handelsmarkt. Sinds de Bitcoinwaarde naar duizelingwekkende hoogtes steeg in 2017/2018, wilt iedereen een graantje meepikken. En dat is begrijpelijk. Helemaal als je ineens hoort dat je buurman of goede vriend veel geld heeft verdiend aan digitale munten.

En de Bitcoin koers stijgt gewoon door. Uiteraard zal er ook geregeld weer een (flinke) dump zijn. Op termijn verwacht ik echter dat het alsmaar meer wordt. Als je ziet dat Bitcoin ooit begon met €7 en nu al op dit niveau zit…

Is er überhaupt een plafond? Ik ben heel benieuwd hoe de komende jaren zich gaat ontwikkelen.  

Disclaimer

Voordat we verder gaan op mijn ervaringen met Bitvavo, even een disclaimer. Ik ben GEEN financieel adviseur en de informatie uit deze review mag dan ook niet als dusdanig worden geïnterpreteerd.

Alles wat ik bespreek is uit eigen ervaring. Dit is hoe ik het doe, wat ik ervaar en verwacht. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Gebruik van deze informatie is op eigen risico. Beleggen (dus ook in crypto) gaat nu eenmaal gepaard met risico’s. Je kunt geld verliezen.

Betrouwbaar handelen is een vereiste

Wanneer iets populair wordt, proberen creatieve ondernemers daar op in te spelen. Ze kijken naar de behoeftes van mensen. En in dit geval schieten er allerlei verschillende crypto exchanges als paddenstoelen uit de grond die mee willen liften.

Anno 2021 zijn er ook steeds meer cryptomunten in omloop. Ook daarvan worden er steeds meer ontwikkeld. Uiteraard wil je, als je hoogte hebt gekregen van een specifieke munt, daar op een veilige manier in kunnen handelen.

Het gaat hier wel om je geld, dus je wilt enkel in zee gaan met een betrouwbaar en transparant exchange bedrijf.

In welke crypto valuta zit MIJN geld?

Steeds meer mensen krijgen hoogte van de potentie van diverse crypto valuta. Handelen dus! Helaas trekt dit, daar waar veel geld is, ook oplichters naar zich toe.

De bedoeling van een crypto-exchange is dat mensen hier op een veilige manier hun cryptomunten kunnen verhandelen zonder dat zij zich druk hoeven maken of hun (digitale) geld wel veilig is.

Laat me je geruststellen. Bitvavo is 100% veilig, transparant en betrouwbaar. En je betaalt ook nog eens de laagste handelskosten. Ik vind het heel prettig en makkelijk in gebruik. 

Met enkele klikken op de knop koop- en verkoop je crypto valuta. Ik heb op dit moment in 10+ munten geïnvesteerd.

Mijn top 3 is Bitcoin (BTC), Litecoin LTC en Ethereum (ETH). Ook ben ik behoorlijk bullish op RSR, een munt uit het Crypto Portfolio van Derek en Patrick.

Daarnaast zit ik nog in meerdere altcoins waar ik grote potentie in zie op de lange termijn. Ik maak ook gebruik van crypto staking bij Bitvavo.

Actief traden, zoals swingtraden en scalpen kan helaas niet echt via Bitvavo. Je kunt bijvoorbeeld ook niet short gaan. Voor al dat soort zaken gebruik ik ByBit. Dat is mijn favoriete internationale exchange.

Aan de slag met Bitvavo en veiligheid

Je kunt dus gewoon beginnen bij Bitvavo; het is 100% betrouwbaar. Daar kun je met een gerust hart mee aan de slag. En het is zeer gebruiksvriendelijk.

Bij het aanmeldproces moet je je gegevens legitiem invullen. Ook dien je jezelf te identificeren. Deze check(s) kunnen een paar dagen duren. En dat is iets waar je doorheen moet bij iedere crypto exchange.

Hoort er nu eenmaal bij; ze moeten checken dat jij echt jij bent en geen scam. Je maakt een account aan met jouw persoonlijke gegevens. Wanneer je geïdentificeerd bent kun je geld overmaken naar jouw digitale portemonnee. Vanuit deze positie kun je gaan handelen.

Hoe is Bitvavo ontstaan?

Bitvavo is nog een vrij jong bedrijf. Ze bestaan sinds 2018 en handelen vanuit Amsterdam. Wel zo prettig dus dat het gewoon nationaal te bereiken is. Je wordt bij vragen aan de klantenservice gewoon in het Nederlands te woord gestaan.

Op dit moment zijn is Bitvavo zelfs al marktleider in Nederland als crypto exchange. Dit is natuurlijk uitzonderlijk knap gezien de korte tijd dat Bitvavo pas bestaat.

Op dit moment is de nieuwe missie van Bitvavo om de rest van Europa te veroveren. We zullen zien wat de toekomst brengt. Een mooie drive in ieder geval.

Ook leuk om te weten is dat ze de eerste verzekerde crypto exchange zijn in Nederland. Tevens qua handelskosten de goedkoopste. Vooral als je over de eerste €1000 letterlijk 0 fee betaald.

bitvavo logo

De cryptomarkt is gevoeliger voor oplichters en hackers. Je wilt er daarom 100% zeker van zijn dat je account goed beveiligd is. Ook dat maakt Bitvavo mogelijk.  

Overweeg extra beveiliging

Zelf heeft Bitvavo ook veel moeite gestoken in hun beveiliging. Het laatste dat zij willen is dat hun bedrijf negatief bekend staat doordat mensen hun geld verloren zijn vanwege een gebrekkige security. Dan kunnen ze hun bedrijf opdoeken.

Een aantal veiligheidsmaatregelen die ze genomen hebben zijn:

 • Elk apparaat en ip-adres moet van te voren goedgekeurd worden.
 • Ze strijden actief tegen phishing.
 • Dagelijks upgraden ze hun interne beveiliging.

Toch is het zeker aan te raden om zelf de verantwoordelijkheid te nemen. Sla je crypto’s veilig op extern.

Afgeschermde, offline kluizen

Het systeem waarin je crypto geld is opgeslagen werkt ook erg goed. Je valuta zitten in zogeheten cold wallets. Dit is een soort opslag die niet in connectie staan met het internet, maar fungeert als een offline kluis waar kwaadwillende niet bij kunnen.  

Deze kluizen worden constant in de gaten gehouden door veiligheidsteams en zijn door heel Nederland verspreid. Daarbij volgt er voor iedere (potentiële) medewerker een uitgebreide screening die ieder jaar wordt uitgebreid.

Het is duidelijk dat alles op alles is gezet om Bitvavo zo veilig mogelijk te laten zijn. In mijn optiek zijn ze daar zeker in geslaagd.

Andermans ervaringen met Bitvavo

Toch kijken we nog even verder. Het klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig. Maar hoe ervaren andere gebruikers het handelen in crypto currency bij Bitvavo? En wat zeggen de publieke reviews?

Op Trustpilot is te zien dat Bitvavo 4,3 van de 5 sterren krijgt. Als ik dit vergelijk met soortgelijke bedrijven kan ik niet anders zeggen dan dat Bitvavo ook hier goed scoort.

Blijkbaar ben ik niet de enige die zo te spreken is over deze exchange. Nu heeft er natuurlijk geen enkel bedrijf alleen maar positieve reviews, maar bij Bitvavo is dat voor het grootste gedeelte wel.

Kijkende naar de meeste klachten en negatieve reviews dan gaan deze voornamelijk over de bereikbaarheid van de klantenservice.

De service is inderdaad niet optimaal, dat heb ik zelf ook ondervonden. Het mag allemaal wat sneller. Dat wil niet zeggen dat ze compleet onbereikbaar zijn.

Voor mij is dit echter meer een ongemak dan direct een afknapper.

Als we kijken naar de positieve reviews dan worden mijn ervaringen dat het een fijn en makkelijk platform is alleen maar beaamt. Ook wordt er vaak benadrukt dat je direct van start kunt gaan zodra de aanmelding voltooid is. En dat is zeker zo. Zelfs voor een complete leek ga je met behulp van Bitvavo makkelijk aanhaken.

Hoe werkt het platform en starten met je eerste investering

in de introductie heb ik al even kort samengevat dat Bitvavo erg makkelijk werkt. Ik denk dat dit het perfecte platform is voor de beginnende crypto belegger.

Wat ik zelf sterk vind is dat ze constant bezig zijn met optimaliseren. Om nóg gebruiksvriendelijker te zijn en alles nog beter te maken. Niet gek dus dat ze met kop en staart boven alle andere crypto exchanges in Nederland uitsteken.

They run the extra mile. Zodra je door het aanmeldproces heen bent kun je direct beginnen met handelen. 

Volg deze 7 stappen om direct van start te gaan:

 1. Voer je gegevens in en maak een moeilijk wachtwoord. Schrijf het bij voorkeur ergens op papier op. Liever niet op je pc, in het geval dat je gehackt wordt. 
 2. Verifieer je account
 3. Doe je eerste geldstorting; voor een luttele euro kun je al je eerste trade maken!
 4. Kies met welke betaalmethode je voldoet; er zijn verschillende opties
 5. Koop een coin waar je mee aan de slag wilt
 6. That’s it. Je kunt het ook heel gemakkelijk weer verkopen en eventueel andere valuta aanschaffen.

It’s all up to you.

Hoe kun je geld verdienen met Bitvavo?

Niet veel mensen weten dat het mogelijk is om via Bitvavo geld te verdienen. Het leuke, het is niet eens echt moeilijk. Daarbij kun je ervoor kiezen om het geld wat je verdient (dit wordt dagelijks rond 2:00 uur uitgekeerd) direct om te zetten naar Bitcoin, Ethereum of een andere coin.

In feite verdien je dan dus gratis crypto. Hoe? Dat doe je door Bitvavo te promoten. Ik leg het allemaal uit in onderstaande video (van mijn site succesvoorhetoprapen.nl). Hopelijk is het zo duidelijk!

Conclusie van deze Bitvavo recensie

Zoals je in deze review kunt lezen ben ik zeer positief over Bitvavo. Daar waar je eerst het gevoel hebt dat geld verdienen met crypto ingewikkeld en niet te doen is, maakt deze exchange het uiterst toegankelijk. 

Nog even een recap van alle plus- en minpunten.

Sterke punten van deze crypto broker

 • Transparant. Je ziet precies wat er (met je geld) gebeurt. Geen geheimen. Geen fratsen. Betrouwbaar handelen met jouw geld in crypto currency. Ben je er in 1 keer helemaal klaar mee? Dan kun je makkelijk je tegoed laten uitbetalen om te stoppen. 
 • Gebruiksvriendelijk. Nergens zie ik dat handelen in crypto zo eenvoudig wordt gemaakt.
 • Makkelijk om in te stappen. Zelfs voor de complete leek wordt traden makkelijk gemaakt.
 • Veilig. Dagelijks is Bitvavo actief in het bestrijden van kwaadwillenden. Ze zijn volledig up-to-date in hun veiligheidsmaatregelen.
 • Goedkoopste crypto broker in Nederland. Handelskosten liggen extreem laag. Sterker nog, over de eerste 1000 euro betaal je helemaal geen handelskosten via deze link.

Potentiële verbeterpunten voor Bitvavo

 • Service. Lange wachttijden bij de klantenservice. Hier zijn meerdere klachten over geweest, maar vooralsnog lijkt Bitvavo dit nog niet op orde te hebben.
 • Niet het meest uitgebreide assortiment. Bitvavo is dan wel heel eenvoudig in gebruik, het nadeel is dat ze veel coins niet hebben. Daarvoor moet je naar een andere exchange met een ruim assortiment zoals Bybit. Die is dan wel weer wat complexer in gebruik.
 • Niet geschikt om echt te traden. Je kunt bij Bitvavo niet short gaan en je kunt ook niet een stop-loss en take-profit tegelijkertijd zetten. Totaal niet geschikt om te daytraden, scalpen of swingtraden dus. Hiervoor gebruik ik zelf ByBit waar dat wel allemaal top geregeld is.

Bitvavo als exchange gebruiken of toch liever een andere?

Alles bij elkaar opgeteld zien wij geen enkele reden om Bitvavo niet te gebruiken als je in de cryptowereld wilt duiken. Nog wel een klein advies: investeer alleen geld dat je kunt missen en ga verstandig met je geld om. Beleggen neemt namelijk risico’s met zich mee.

Plaats een reactie