7 Krachtige Charisma Tips voor een Charismatische Mindset

Charisma. Een onderwerp waar we het uren over kunnen hebben.

Vandaag krijg jij te lezen wat jij moet doen om de meest charismatische persoon te worden die jij kent.

We gaan in op de vraag wat iemand charismatisch maakt of juist het tegenovergestelde. Daarnaast bespreken we of je charisma aan kunt leren. En zo ja, hoe dan.

Alles wat jij moet weten over charisma en het worden van een meer charismatisch persoon, zal je in dit artikel ontdekken.

Pak er gerust een kop koffie, thee of glas wijn van mij part bij. Dit artikel gaat even tijd kosten en het is wel aan te raden om er even goed voor te gaan zitten. Pak meteen even pen en papier zodat je notities kunt maken.

De principes die we vandaag trouwens bespreken zijn wetenschappelijk onderlegd en worden allemaal uitvoerig besproken in dit online programma. Vandaag zet jij de eerste stap om een charisma god te worden.

Wat betekent charisma

Charisma is te vergelijken met het de X-Factor. Mensen die charismatisch zijn worden geliefd als ze aanwezig zijn en gemist als ze er niet zijn. Ze voegen echt iets toe aan de groep.

Een aantal eigenschappen van charismatische mensen:

 • Je hebt je mindset helemaal op orde
 • Je kunt een oprechte connectie maken met mensen
 • Eerlijkheid
 • Kwetsbaarheid
 • Openheid

Het heeft met jouw hele voorkomen en ‘verschijning’ te maken. Je lichaamstaal en de dingen die je zegt. Zelfs je ogen, hoe je lacht en de gezichtsuitdrukkingen zijn van invloed op jouw niveau van charisma.

Mensen willen bij je in de buurt zijn als je charismatisch bent. Ze voelen zich veilig bij jou en serieus genomen. Ze weten dat ze in goede handen zijn bij jou.

Charisma: je hebt het of je hebt het niet?

De C-Factor. Charisma is de eigenschap waardoor we iemand leuk vinden. Waardoor we willen dat die persoon ons ook TERUG leuk vindt. De eigenschap waardoor we iemand binnen enkele seconden vertrouwen.

Het is het gevoel dat je krijgt wanneer iemand de kamer binnenwandelt (man of vrouw) en direct wordt de sfeer beter. Of nog makkelijker gezegd; als diegene de kamer uitloopt, heeft dat direct een (negatieve) invloed op de gehele sfeer.

Het wordt bijna ongemakkelijk. Alsof het fundament van de hele sfeer verdwenen is. Charisma is misschien wel hét geheime element wat succesvolle mensen onderscheidt van de minder succesvolle mensen.

Alleen de grote denkfout van de meeste mensen is dat ze het idee hebben dat charisma NIET aan te leren is. Ze denken dat je ermee geboren moet zijn, anders zal je nooit een charismatisch persoon worden.

Charismatische mensen zijn niet altijd charismatisch (geweest)

Als charisma iets is waarmee je wel of niet wordt geboren; en je er daarna niets meer aan kunt doen. Hoe kan het dan dat zelfs de meest charismatische personen ook (regelmatig) NIET charismatisch kunnen zijn?

Barack Obama; een zeer charismatisch man. Hij zit ’s avonds ook gewoon op de bank in zijn joggingbroek met een bak chips op zijn schoot te knoeien.

Dwayne Johnson (The Rock) is nu uiterst charismatisch. Vroeger? Het tegendeel. Hij werd uitgekotst door de massa. Kijk deze video maar eens:

John F. Kennedy is misschien wel de meest geliefde president van de Verenigde Staten aller tijden. Toch was ook hij vroeger een verlegen mannetje. Hij wist niet hoe hij zich moest gedragen in sociale situaties en was alles behalve charismatisch.

Dit heeft hij zichzelf allemaal aangeleerd en werd uiteindelijk een charismagod.

Kortom; er zijn genoeg levende bewijzen dat charisma wel degelijk aan te leren is. Deze mensen hebben tegenwoordig een soort van ‘charismaknop’, waarmee ze hun charisma aan en uit kunnen zetten. Charisma ontwikkelen KAN!

Ook jij kunt dit leren; als je maar de juiste stappen weet te zetten. Dat doen we nu door een kijkje te nemen in de gedachtewereld van charismatische personen.

De 7 Overtuigingen van Charismatische Mensen

Je ontdekt nu wat de 7 overtuigingen van charismatische mensen zijn. Ook wel ‘magnetische mindsets’ of de ‘mindsets van een charismagod’ genoemd. 

Deze kun jij zelf integreren in je leven. Ga ermee aan de slag om VANAVOND NOG charismatischer te zijn. Hoe denken charismatische mensen nu eigenlijk?

Meer informatie over het Charisma God programma vind je in mijn charismagod-review.

Mindset #1: Ik ben oké, no matter what

Ongeacht de situatie ben je oké. Je denkt: “Ik ben oké. Ik zal oké blijven. Ongeacht mijn emoties, resultaten, gedragingen of wat dan ook. IK BEN OKÉ.”

Heel veel mensen denken juist vaak in beperkingen. Ze vinden zichzelf niet oké.

Voorbeeld: Je wilt een nieuwe baan en bent iets tegengekomen wat je interesseert. Echter heb je in dat specifieke vak nog niet zo veel ervaring of je opleiding is er niet helemaal naar. Laat je dit dan een belemmering zijn en denk je “ik ben niet goed genoeg. Of denk je “ik ben oké en ga er gewoon voor”.

Dat laatste zal een charismatisch persoon doen. Hij weet dat hij oké is en dat hij in de essentie goed genoeg is. Sterker nog; die essentie kan niet kapot. Ongeacht de emoties of resultaten.

Om het op vrouwen versieren te betrekken: De meeste gasten willen wel graag vrouwen aanspreken, maar hebben eigenlijk altijd wel weer het volgende excuus klaarstaan zodra er zich een kans voordoet.

Enkele veelvoorkomende smoesjes:

 • Dit is niet het juiste moment
 • Ik voel me er niet naar
 • Mijn vrienden zijn erbij
 • Ik zit niet in de flow, dus dat gaat hem niet worden
 • Haar vrienden/vriend/broer/vriendinnen zijn erbij

Terwijl een écht charismatisch persoon denkt: “F*ck it, ik ga er voor en heb het vertrouwen in mijzelf. Ik ben oké, no matter what.”

Mindset #2: Ik ben een bron van positiviteit

Dit is eigenlijk een hele simpele en wordt juist te weinig toegepast. Ook al weet vrijwel iedereen dat het werkt.

Positiviteit is ongeveer de basis van zelfontwikkeling. Natuurlijk wil je een positieve mindset hebben, maar in de meest kleine dingen weten mensen hun eigen charisma te saboteren.

Dag in. Dag uit.

Voorbeeld: Zeiken over het weer. Niet alleen als het regent trouwens, ook als het warm is. Droog weer. Koud weer. Te harde wind. Te zachte wind. Etc.

Zeuren op het weer is een soort van sociaal geaccepteerd ding om door middel van negatieve onderdelen (waar we niets aan kunnen doen) te bonden met elkaar.

Dit geldt ook voor boos worden op objecten: Het is niet alsof de computer ervoor kiest om jou te treiteren en weigert te werken. Het is ook niet dat het kastje waar jij met je teen tegen aanstoot daar bewust is gaan staan zodat jij je teen er tegenaan kunt stoten

Boos worden op objecten is best wel een gekke gewoonte aangezien deze dingen geen vrije wil hebben. Je laat jezelf raken door iets dat geen wil of hersenen heeft.

Als laatste: Bitchen over je baan. Natuurlijk, we hebben allemaal wel eens een mindere dag op het werk. Maar als je keer op keer thuiskomt met hoe klote het allemaal wel niet is op het werk. Word het dan niet eens tijd om iets anders te gaan zoeken of binnen jouw bedrijf naar een oplossing te kijken?

In onze cultuur is het blijkbaar sociaal geaccepteerd om over dit soort dingen te klagen. Echter vinden mensen je er niet leuk om. Sterker nog: het maakt je erg oncharismatisch.

Dale Carnegie zegt: de NUMMER 1 beslissende factor in hoeveel jij gaat verdienen is jouw houding. Hoe jij je gedraagt, wat je zegt en hoe je jezelf opstelt in de wereld is allesbepalend voor jouw inkomen.

Mindset #3: Ik vind mijn mening over mijzelf belangrijker dan de mening die anderen over mij hebben.

Iemand zei ooit eens: “Geef meer om je persoonlijkheid dan om je reputatie.” en daarmee sloeg hij de spijker op de kop.

Want je persoonlijkheid is wie je werkelijk bent. Terwijl je reputatie vooral is wat anderen van jou denken. Dat is precies waar het om draait.

Dit betekent overigens iets anders dan mensen die zeggen “ik geef geen f*ck om wat anderen van me vinden”. Het klinkt misschien heel stoer. Maar deze manier van rebels opstellen is alles behalve charismatisch.

Dat je jezelf los hebt geweekt van wat anderen van je denken is één ding. Maar je wilt je altijd bewust zijn van hoe anderen zich over jou voelen. Hoe ervaren mensen jouw aanwezigheid. Dat is waar je je wel bewust van wilt zijn.

Hecht minder waarde aan wat mensen van je denken (je reputatie). Hecht wel waarde aan het gevoel dat je bij mensen achterlaat (dat is gekoppeld aan jouw persoonlijkheid).

Ter illustratie: De gothic die achterin een hoekje boos zit te kijken en zich niets aantrekt  van hoe anderen zich bij zijn aanwezigheid voelen; is niet charismatisch. De persoon die zich daarentegen benaderbaar opstelt en anderen op hun gemak stelt is WEL charismatisch.

Ja! Ik wil de meest charismatisch persoon worden die ik ken.

Mindset #4: In mijn leven zit ik op de troon

Je hebt drie opties van hoe jij op de troon kan zitten:

 1. Ben je iemand die vooral bezig is met zijn reputatie. Hij heeft schijt aan alles. Is vooral bezig met hoe goed lijkt. Zijn hoogste prioriteit is STATUS.
 2. Of iemand die vooral bezig is met zijn eigen genot. De rest boeit hem verder niet. Deze persoon is vooral bezig vanuit EIGENBELANG.
 3. Als laatste kun je iemand zijn die de leiding neemt om anderen beter te maken. Er is geen ego in betrokken. Hij helpt anderen en serveert de groep. Hij is de GEVER.

Hopelijk begrijp je nu iets meer wat het exact inhoudt om charisma te hebben. Anderen krijgen een fijn gevoel door jou en met jouw aanwezigheid.

Dit is waarschijnlijk de beste charisma tip die ik je kan geven: neem de leiding in dienst van de groep.

Voorbeeld: Stel je hebt een vriend die onwijs goed kan gitaar spelen. Hij laat graag zijn kunsten zien, maar eigenlijk heeft niemand er echt aandacht voor. Hij zit vooral de pochen met zijn skills en mensen gaan hierdoor meestal maar iets anders doen.

Of je hebt een vriend die misschien niet zo goed gitaar kan spelen, maar wel een aantal nummers speelt die iedereen kent. Als hij begint te spelen gaat iedereen meezingen en brengt het een geweldige sfeer van saamhorigheid met zich mee.

Conclusie is dat je direct charismatischer wordt als je iets doet om de groep dichter bij elkaar te brengen. Je GEEFT in plaats van dat je bezig bent met je eigen STATUS/REPUTATIE of EIGENBELANG.

Leg je focus niet op “vinden ze mij wel leuk” of “doe ik het wel goed”. Focus je op “hoe kan ik nog meer toevoegen aan deze groep of situatie.”

Mindset #5: Heb iets groters… dan jezelf

Deze charisma tip borduurt verder op de vorige charismatische mindset.

Want wat je eigenlijk wilt doen is dat je -naast dat je de troon hebt over je eigen leven-  iets doet voor anderen. Je hebt iets groters dan jijzelf waar je je voor inzet. En je doet het om anderen beter te maken.

Denk aan een stichting om oudere mensen te helpen. Of een instelling waarin je zwakke dieren opvangt en medische zorg geeft. Of je neemt het initiatief om een geweldige dag met je vrienden of familie te organiseren zodat iedereen een geweldige tijd heeft. Ik noem maar iets.

Je bent niet (alleen) bezig met “kijk eens wat ik allemaal heb” maar kijk vooral naar wat jij doet voor de wereld. Je kunt dit zelf zo klein en zo groots maken als je zelf wil.

Jezelf inzetten voor iets groters dan jouzelf, getuigt van charisma.

Mindset #6: Ik durf alleen te zijn en als eerste te gaan

Sommige mensen:

 • blijven zichzelf altijd vasthouden aan dezelfde omgeving
 • blijven altijd omgaan met dezelfde mensen
 • klampen zich vast aan dezelfde overtuigingen

In de psychologie wordt dit ook wel een ‘statische mindset’ genoemd.

Daartegenover staat de ‘groei mindset’. Om te groeien moet je jezelf in nieuwe situaties gooien. Je zal soms de enige zijn met een bepaalde mening. Met een groei mindset zal je soms een reis gaan ondernemen. Alleen.

Iemand met een statische of ‘fixed’ mindset zegt: “We zijn al naar de maan gegaan; laten we dat nog een keer doen. Want dat kunnen we.”

Iemand met een groei mindset zegt: “We zijn al naar de maan gegaan; laten we naar Mars gaan. Laten we het zelfs koloniseren en kijken hoe we daar een basis neer kunnen zetten voor de mensheid; mocht hier de pest uitbreken en er geen mensen meer kunnen bestaan op aarde.”

MAAR! Let op. Je kunt hier ook in doorslaan.

Het hele idee van een groei mindset is goed. Je wilt dat wat je hebt optimaliseren. Maar sommige mensen slaan hier compleet in door. Hiermee bedoel ik dat ze blijven verbeteren, blijven groeien en alsmaar sterker willen worden omdat het eerste fundament (Ik ben oké, no matter what) er niet is.

Zoek daarom altijd naar de nuance. Een fixed mindset komt voort uit angst. Een groei mindset komt voort uit nieuwe grenzen op willen zoeken en groeien. Te veel willen groeien komt echter weer voort uit angst; omdat je bang bent niet goed genoeg te zijn.

Mindset #7: Ik verstop mijn gevoel niet, maar ik uit het

Dit is cruciaal. Misschien is dit wel het belangrijkste punt van charismatische personen. Als jij dit kunt integreren in je leven onderscheid jij je van >93% van de mensen.

Wat veel mensen zich niet bewust realiseren is dat bepaalde negatieve emoties hun eigen leven gaan leiden. Binnen die persoon.

Eerst bestempelen ze bepaalde negatieve emoties als zijnde ‘slecht’. Logisch, want negatieve emoties moeten wel slecht zijn, toch?

Of toch niet…

In feite komt dit voort uit schaamte. Negatieve emoties niet willen tonen komt voort uit het niet (volledig) open willen stellen naar de ander. Het is het niet helemaal kwetsbaar op durven stellen.

Ter illustratie

Je voelt je onzeker tegenover een vrouw. De meeste mannen willen deze onzekere gevoelens verstoppen. Ze proberen dat gevoel onder het tapijt te vegen en zeggen “ik voel me heel zelfverzekerd hoor.”

Je ziet dat ze zich macho gaan gedragen. Ze kopen een stoere auto, gaan wapperen met geld of doen heel stoer tegen haar.

Echter gaan deze gevoelens die je juist NIET wilt ervaren (en onder het tapijt wilt schuiven) hun eigen leven leiden. Keer op keer. Ze gaan een leventje leiden. De onzekerheid komt er hoe dan ook een keer uit aangezien het gevoel niet is opgelost maar slechts verstopt.

Het beste en meest effectieve -en vaak meest beangstigende- is door niet de emoties te verstoppen. Maar ze te uiten aan de wereld.

Een charismatisch persoon weet keer op keer dat zijn gevoelens goed genoeg zijn. Hij weet dat hij niet wil dat zijn emoties een eigen leven gaan leiden. Hij zal daarom zijn gevoelens uiten en niet onder stoelen of banken steken.

“The more you show, the more there is to love.”

En daarmee is het tegenovergestelde ook waar. Hoe minder jij laat zien, hoe minder er is om lief te hebben. Probeer daarom meer van jezelf te laten zien. Je gevoelens, emoties en dingen die je dwarszitten. Het geeft je meer charisma. 

Het is voor de meesten wel heel lastig om hun kwetsbare kant te laten zien. Hoe belangrijk dit ook is. Helemaal als je meer succes met vrouwen wilt, dan is het van belang om eerlijk en open te kunnen zijn over de emoties die binnen jou spelen.

De volgende en laatste tip gaat jou hierbij helpen om dit voor elkaar te krijgen en om je meer open te stellen naar de buitenwereld.

Word de meest charismatische persoon die je kent

Je weet nu in ieder geval hoe een charismatisch persoon denkt. Je bent meer op de hoogte van de innerlijke overtuigingen van iemand met charisma.

Bovenstaande informatie is een onderdeel van het programma CharismaGod van AttractionGym.

Nu snap ik dat jij zelf een meer charismatisch persoon wilt worden. Je ervaart bepaalde obstakels in je leven, puur omdat je misschien dingen achterhoudt. Je herkent bepaalde punten uit dit artikel waarvan je weet dat je er iets mee moet doen.

Misschien wil je uiteindelijk wel de meest charismatische persoon worden die je zelf kent. En dat kan! Neem een kijkje bij het programma en zie veel problemen in het leven als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Plaats een reactie