De Voedselzandloper (Kris Verburgh) Review: Afvallen En Jong Worden

Is de Voedselzandloper de nieuwe, gezonde Schijf-Van-Vijf? In deze review van Kris Verburgh deel ik mijn complete ervaringen, mening en beoordeling. Ook krijg je in onderstaande Voedselzandloper recensie een samenvatting van het boek.

Nu hoor ik sommige mensen al denken: 89 procent reductie voor bepaalde kankers als ik dagelijks groene thee drink en paddestoelen eet, eenderde minder kans op een hartaanval als ik veel groente eet, de helft minder kans op maculaire degeneratie als ik elke dag broccoli of salade eet… Aan wat ga ik dan nog eigenlijk dood als ik gezond zou eten?

Kris Verburgh, uit De Voedselzandloper

De Voedselzandloper review en ervaringen

De Voedselzandloper biedt een alternatief voor de huidige standaarden van gezonde voeding. Het is een boek waarmee een andere benadering wordt gekozen zodat je je gewicht zelf in de hand houdt. Niet alleen vertraag je het verouderingsproces, volgens Kris Verburgh brengt het toepassen van het boek gigantische gezondheidsvoordelen met zich mee.

Zo ga je:

√ Je jonger voelen
√ Meer concentratie en focus ervaren
√ Mentale helderheid ontwikkelen
√ Je emotioneel en fysiek sterk voelen
√ Diverse kwaaltjes voor eens en voor altijd uit de weg ruimen
√ Levenslust en energie ervaren, zoals het hoort

En nog veel meer…

Het boek is geschreven voor diegenen die merken dat hun huidige voedingspatroon niet goed werkt.

Ik kan me de tijd nog herinneren dat ik heilig geloofde in de Schijf van Vijf en ik hield me eraan om dit dagelijks aan te houden. Veel brood, aardappelen en pasta eten.

Niet alleen had ik een te grote buikomvang, ook had ik constant honger en voelde ik me algeheel niet op mijn best. Ik wist dat het anders kon, maar hoe? Daar had ik destijds geen idee van.

Door de jaren heen heb ik diverse diëten geprobeerd, zoals laag in koolhydraten – hoog in vetten. Ik viel hier weliswaar tijdelijk van af, maar het zorgde voor een algeheel gevoel van lusteloosheid. Ik werd er qua persoon echt niet beter van. Ik was op zoek naar een dieet, of levensstijl eigenlijk, waardoor ik als fanatiek sporter op mijn gewenste gewicht bleef, met een fit & gespierde look, terwijl ik daarnaast bruis van de energie.

Kris Verburgh biedt in zijn boek een geweldige manier om dit te realiseren. De eerste insteek van het boek is niet om af te vallen, wat je bij de meeste (crash)diëten wel ziet. De Voedselzandloper is een gids, een rode draad om aan te houden voor een uitstekende gezondheid hoge energieniveaus en verjonging voor de rest van je leven. Een gevolg daarbij is dat je gaat afvallen.

Korte Samenvatting Van Het Boek

Kris Verburgh, schrijver van de Voedselzandloper is arts en wetenschapper en heeft zich door de jaren heen gestort op hoe het verouderingsproces werkt. Hij heeft met dit boek zijn bevindingen en ervaringen uitgelegd over hoe je je door voeding niet alleen geweldig gaat voelen, maar ook verjongd en vervolgens afvalt.

Het is een alternatief op de standaard ‘Schijf van Vijf’ wat de praktische weergave schetst van gezonde voeding, ondersteunt door de overheid van Nederland. Kris vertelt in de Voedselzandloper welke invloed voeding op je lichaam heeft en welke voeding verouderingsprocessen in gang zet en juist omkeert.

Zo praat hij tevens over diabetes type 2 en ouderdomsziektes. Ziektes en kwaaltjes die steeds meer mensen treffen. Het blijkt dat we dit in 90% van de gevallen zelf in de hand werken, door verkeerde keuzes te maken op het gebied van voeding.

De auteur beschrijft PRECIES wat de reactie van je lichaam is op allerlei soorten voedselsoorten. Geweldig vind ik het! Alle fabels en mythes worden uit de wereld geholpen en vervangen door…

Feiten.

Waarom zou je de Voedselzandloper willen lezen?

De Voedselzandloper is een aanrader voor iedereen die merkt dat de huidige manier van voeding niet werkt. Jouw huidige manier van voeding welteverstaan.

De meningen over voeding en sport lopen zo ontzettend uiteen dat je letterlijk door de bomen het bos niet meer ziet. De één zweert bij een koolhydraat arm dieet, terwijl een ander zegt dat koolhydraten juist heel goed zijn.

Als je de algehele voedingsfilosofie moet geloven, zijn veel vetten uit den boze. Andere goeroe’s zijn juist sterke voorstanders van veel vetten eten. De schrijver schept hierin duidelijkheid.

Uiteindelijk denk ik dat het een kwestie van logisch nadenken is. Mijn eigen ervaring is dat je gewoonweg niet dik kan worden van gezonde voeding. Dan komt de volgende vraag: Wat is dan gezond? Is melk gezond of ongezond? Kun je vlees beter laten staan of prima eten? Passen pinda’s en soja in een gezond dieet?

Op al deze vragen is niet direct een antwoord op te geven, maar de Voedselzandloper geeft daar en op vele andere vragen in een kleine 400 bladzijdes toch een heel fatsoenlijk antwoord op.

Het geweldige aan de Voedselzandloper is dat de informatie niet zo uit de lucht is gegrepen. Alles is wetenschappelijk onderbouwd en op basis van diverse betrouwbare onderzoeken.

Kris Verburgh verzint het dus niet. Hij heeft alle informatie uit betrouwbare, wetenschappelijke onderzoeken. Iets waar het vaak nog aan ontbreekt.

Waarom je dit boek NIET zou willen lezen…

Dit boek staat voor verandering. Het is een kritische kijk en alternatief op de huidige manier van voeding. Kris weerlegt diverse theorieën en filosofieën die door anderen juist de hemel in worden geprezen.

Daar moet je wel voor open staan…

Het is niet aan te raden dit boek te lezen indien je zelf totaal niet van plan bent nieuwe manieren van eten in je leven te integreren. Dat is namelijk wel waar dit boek voor staat. Het geeft vele problemen weer in onze dagelijkse samenleving, en dan met name problemen op lichamelijk gebied en Kris legt uit wat de oorzaken daarvan zijn. Vervolgens biedt hij een oplossing.

Het is een boek voor verandering en met oplossingen. Als je daar niet mee om kan gaan, is het niet handig dit boek ooit aan te schaffen.

Tevens, het is een boek wat niet als doel heeft om jou af te laten vallen. Het hoofddoel van het boek is om onderzochte theorieën tot iets praktisch te formuleren zodat je je veroudering vertraagt en je jonger & energiek voelt. Met als gevolg dat je afvalt!

Voor wie is het boek van Kris Verburgh geschikt?

De Voedselzandloper is geschreven voor diegenen die er helemaal klaar mee zijn om dieet na dieet te volgen. Crashdieet & zijn jojo-effecten. Neem dieetboeken van diverse goeroe’s die een 30-dagen plan neerleggen voor je.

Zodra je die 30 dagen hebt voltooit, vraag je je af: “Wat nu?!”

Dit boek is anders. Het is voor de lange termijn. Oftewel, de Voedselzandloper biedt oplossingen en geweldige tips en adviezen die je stap-voor-stap gaat integreren in je leven, zodat je daar je leven lang plezier van hebt.

Je hoeft niet alles in één keer om te gooien. Bij de meest gangbare diëten mag je in één keer geen suiker meer eten, moet je ineens ALLE lekkernijen laten staan. Zo zit de Voedselzandloper niet in elkaar.

Het biedt een praktisch plan om een gezond leven voor jezelf te creëren op de lange termijn.

Daarom wil ik je ook aanraden (en Kris zal dit zelf ook benadrukken in zijn boek) om zijn ideeën langzaam te integreren in je leven. Een ongezonde gewoonte eruit, één gezonde gewoonte erin. Week na week na week.

Klinkt heel simpel en eigenlijk is het dat ook. Je moet er wel geduld voor hebben.

Zoals bij elke vorm van verandering geldt, dit kost tijd, moeite en doorzettingsvermogen. Het is niet meteen te realiseren, of je moet van hele goede huize komen ;).

Kris Verburgh heeft zelfs een kookboek uitgebracht met vele recepten, allemaal op basis van de theorie van de Voedselzandloper. Dit boek is hier te vinden >>

Laat gerust een reactie achter als je vragen hebt, of als je je eigen ervaring met De Voedselzandloper met ons wilt delen.

Plaats een reactie