Gorilla Mindset (Mike Cernovich) Recensie: Mike een HELD?

In deze review van Gorilla Mindset deel ik mijn ervaringen met het boek. Gaat Mike Cernovich keihard nat of is het echt een boek voor in de boeken? In onderstaande recensie deel ik uitgebreid mijn mening, beoordeling en samenvatting.

“Anxiety is based on an uncertain event in the future. (…) You don’t know what is going to happen in the next minute, much less at a point further in the future, so why are you worrying about it? When you start living in the moment, you stop worrying about the future.”

Mike Cernovich, uit Gorilla Mindset

Mijn persoonlijke Gorilla Mindset review + ervaringen

Ergens, long the way, ben je de titel Gorilla Mindset tegengekomen. Als je into zelf-hulp boeken en persoonlijke ontwikkeling bent is dit zeer goed mogelijk. Wellicht ben je bekend met de ‘Gorilla Mindset Podcast’ van de auteur Mike Cernovich.

Je zit er in elk geval aan te denken om het boek aan te schaffen en nu wil je graag een eerlijke review en ervaring lezen. In dit artikel krijg je alle informatie die je nodig hebt over het boek.

Mocht je de keuze maken het boek aan te schaffen, dit is wat je aan gaat treffen:

 • Hoe je levensstijl van invloed is op je mindset.
 • Welke verschillen er bestaan tussen diverse mindsets en welke jou verder helpen of juist tegenwerken in het leven.
 • Alles wat je kan doen om je mindset (en daarmee je resultaat) te verbeteren
 • Hoe je effectief & constructief omgaat met algehele uitdagingen en problemen in het leven.
 • Hoe je negatieve gedachten en emoties ombuigt naar iets positiefs en waar je energie van krijgt.
 • Welke relatie onze gezondheid (denk aan voeding, sporten en lichaamshouding) heeft met een krachtige mindset.
 • Hoe je grip krijgt op je algehele stemming.
 • Hoe je een mindset van een winnaar krijgt.

En nog véél meer. Je leert alles om ervoor te zorgen dat je je eigen overtuigingen, gedachten en emoties laat meewerken om jouw gewenste doelen en resultaten te behalen. 

Korte samenvatting van het boek

De subtitel van het boek luidt: How to Control Your Thoughts and Emotions, Improve Your Health and Fitness, Make More Money and Live Life on Your Terms

Gorilla Mindset beschrijft hoe je jezelf als persoon een mindset aanleert om alles voor elkaar te krijgen wat je maar wenst. Een boek over omgaan met problemen, hoe je met levensuitdagingen omgaat en het leven leidt zoals jij dat wil.

Als we kijken naar het leven van veel mensen tegenwoordig, wat zien we dan:

 • Mensen zijn vaak depressief.
 • We zijn te dik en leven ongezond.
 • Er heerst veel angst onder de mensheid.
 • Mensen hebben een groot gebrek aan focus.
 • We worden geleefd. Hoe we moeten leven laten we grotendeels over aan andere mensen.
 • We leven niet het leven wat we diep van binnen verlangen.
 • We missen het vertrouwen in onszelf en ons eigen kunnen om datgene te realiseren wat we willen. (we hebben een limiterende mindset).

Vaak vergeten we dat we wel degelijk zelf sterk van invloed zijn op onze eigen denkwereld. In Gorilla Mindset krijg je alle tools die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je de mindset van een winnaar krijgt.

Dit boek leert je de verantwoordelijkheid over je eigen leven terug te nemen. Tijden van zeuren, klagen en excuusjes verzinnen zijn voorbij. Het is tijd om serieus te worden.

Gorilla Mindset, waarom zou je het willen lezen?

Als ik vanuit mezelf spreek, is dit boek precies wat ik op dit moment nodig had. Tijden lang wist ik donders goed dat we zelf ontzettend veel invloed hebben op onze eigen gedachten & emoties.

We hebben controle over onze eigen gedachten, emoties en acties. Als we maar weten HOE we die controle moeten pakken.

We hebben de controle over ons eigen leven, als we maar weten HOE we die controle moeten pakken. Hoe krijgen we de controle over ongezonde gewoontes?

Als je op zoek bent naar manieren om je eigen mindset en daarmee je leven drastisch te verbeteren, Gorilla Mindset bied je alles wat je nodig hebt.

Heb je bijvoorbeeld een groot project op het oog, wil je een impactvolle actie ondernemen of ben je over het algemeen klaar met bepaalde angsten, zorgen en stress? Heb je genoeg van ongezonde gewoontes en het telkens maar uitstellen van je dromen? Gorilla Mindset zorgt ervoor dat je als een gorilla aan de slag gaat.

Het geeft je oefeningen waar je direct mee aan de slag kan om weer baas over eigen leven te worden.

Heel makkelijk gezegd, maar zo is het wel.

Van gewichtheffen tot mindfulness. Van met jezelf praten tot lichaamshouding. Hoe je ‘afgeleid zijn’ de das om doet. Als je wil leren hoe je niet-helpende gedachtepatronen herkent en vervolgens ombuigt naar iets waardoor je verder komt, waardoor je gemotiveerd raakt en wat jou als persoon een goed gevoel geeft.

Je wilt gewoontes voor jezelf creëren die jou verder helpen in het leven en daar brengen waar je maar heen wilt.

Waarom zou je het niet willen lezen?

Van Gorilla Mindset heb ik zowel de paperbackversie als het audiobook en ik zal eerlijk met je zijn.

Er is geen reden om het niet te lezen. Als man zijnde niet in elk geval. Het boek is meer op mannen gericht, daarom is het voor de vrouw wat minder geschikt, maar toch nog steeds geschikt. Het is maar net waar je naar op zoek bent!

Persoonlijk vind ik het een GEWELDIG boek. Het heeft mij direct geholpen om grip te krijgen op nare gedachtepatronen en emoties. Mike Cernovich beschrijft dit fantastisch in een mannelijk karakter.

Geen zweverig of klef gedoe. Geen gebrabbel over je aura’s schoonmaken, maar een boek wat vol staat met ACTIE. Acties die werken. Voer het uit en merk direct het resultaat.

Als je hierin echter niet geïnteresseerd bent dan kan je het boek logischerwijs beter laten staan. Ik ken genoeg mensen die niet bezig willen met hun eigen denkwereld en die het allemaal maar geneuzel vinden.

Mijn vriendin vertelde me dat ze er niet in geloofd dat iemand anders jou moet leren hoe je je leven moet leven. Ik ben er verder niet op ingegaan, omdat dat de grootste onzin is die er bestaat.

Het gaat er juist om dat je de kracht UIT JEZELF haalt. Dit boek geeft inderdaad gewoontes en oefeningen weer van Mike Cernovich die HEM hebben geholpen. Probeer het uit en ervaar of het werkt voor je of niet.

Gorilla Mindset laat ons nadenken over ons eigen leven en laat de eindeloze mogelijkheden zien:

 • Wat denken we.
 • In hoeverre limiteren of motiveren we onszelf.
 • In hoeverre creëren we een helpende levensstijl voor onszelf.
 • Wat willen we in het leven en wat moeten we daarvoor doen.
 • Wat werkt mee, wat werkt tegen, hoe gaan we hiermee om.

Etc.

Indien je geen trek hebt om hier aandacht aan te besteden, dan is het boek niets voor jou.

Voor wie is Gorilla Mindset uitermate geschikt?

Gorilla Mindset is een boek voor iedereen die:

 • De leiding over zijn/haar leven weer terug wil.
 • Last heeft van luiheid/snel afgeleid zijn/uitstelgedrag en andere veelvoorkomende problemen en daar korte metten mee wil maken.
 • Grip wil krijgen over zijn of haar eigen stemming.
 • Alle ins en outs wil weten als het gaat om hoe je je eigen mindset onder controle krijgt en welke factoren van invloed zijn.
 • Als een baas wil leven.
 • Er zich bewust van is dat je controle kunt krijgen over je eigen gedachten en emoties. Je wilt leren HOE.

Plaats een reactie