IkStopWel (Marcel Borst) Ervaringen + Stoppen met Roken Programma Review

In deze recensie van IkStopWel deel ik mijn concrete ervaringen, beoordeling en mening over het programma en de eigenaar.

IkStopWel omvat een online stoppen met roken programma. Dit programma wordt gegeven door Marcel Borst, die zelf slachtoffer van de tabaksindustrie is geweest.

Toen hij 7 jaar was, kreeg zijn vader longkanker door het roken. Daar komt zijn missie vandaan om zoveel mogelijk rokers er in één keer vanaf te helpen.

Inmiddels helpt hij al heel wat jaren rokers om “de knop” om te zetten en in een mum van tijd voorgoed verlost te zijn van de sigaret.

Helpt dit online programma écht om volledig te stoppen met roken, of is het weer de nieuwste hype die niets oplevert? In deze review deel ik mijn ervaringen met IkStopWel.

Marcel Borst heeft een actie lopen op zijn stoppen met roken programma. Meld je aan voor het programma en laat je behoefte in sigaretten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ga regelrecht naar de lopende actie van IkStopWel of volg eerst de gratis online stoppen met roken training van Marcel Borst.

Ik Stop Wel Online Stoppen Met Roken Programma

Wie is Marcel Borst?

Marcel; eigenaar van IkStopWel.nl is hypnotherapeut en helpt mensen van het roken af. Wat ik zelf erg interessant vind, is dat hij aan kan tonen dat roken, naast dat het een verslaving is, vooral een gedragsvorm is. 

En daarin verschilt hij wezenlijk van alle andere hulpverleners op het gebied van stoppen-met-roken. Hij is eigenaar van het Hypnosehuis Amsterdam. In mijn ogen is hij zeer kundig en prettig om naar te luisteren. Betrouwbaar en hij weet waar hij het over heeft.

Tijdens het volgen van zijn gratis stoppen-training en volledige programma kwam ik er al snel achter dat veel rokers (en ik zelf ook) denkfouten maken waardoor stoppen juist moeilijker gaat in plaats van makkelijker. 

De paradoxale realisaties die ik van Marcel kreeg zorgden al snel voor een verandering in mijn denken en rookgedrag.

Hoe ik Marcel tegen het lijf ben gelopen

Zelf heb ik jarenlang gerookt. Bij iedere sigaret die ik opstak, dacht ik “Waar ben ik toch in godsnaam mee bezig?” 

Ik voelde me schuldig, maar kon mezelf niet helpen. De sigaret afwijzen was veel moeilijker dan ik had gedacht, voordat ik aan het roken begon.

Ik dacht eerst dat ik het wel prima in de hand kon houden.

Eerst af en toe op een festival of concert. Gewoon voor de “leuk” een sigaretje. Later werd dit elke zaterdag. 

IkStopWel ervaringen

Daarna ieder weekend. En opeens had ik ook maandag wel zin in een sigaretje. En zo ontstond mijn ‘gevangenis’.

Ik probeerde van alles, omdat ik wist dat ik geen roker was. Daarom was ik er eigenlijk he-le-maal klaar mee. En tóch kon ik die knop niet vinden.

Gelukkig kwam ik via-via in contact met het programma van Marcel Borst. In eerste instantie was ik behoorlijk sceptisch, omdat al zoveel was mislukt. Dus waarom zou IkStopWel dan wél echt lukken? 

Letterlijk in één dag van het roken af

Toen ik het programma begon te volgen, heb ik nog één sigaret opgestoken. Dit is alweer ruim 3,5 jaar geleden. En dat was tevens mijn allerlaatste sigaret die ik ooit heb opgestoken. 

Ik was er in één keer vanaf. Het was verbazingwekkend simpel hoe makkelijk die knop in één keer omging. Eigenlijk precies hoe deze stopper het verwoord in 10 seconden:

Wat kan ik van IkStopWel verwachten?

Zodra je het programma aanschaft heb je binnen een half jaar de kans om van start te gaan. Het is allemaal online te volgen, je hoeft dus niet ergens naar toe. Gewoon vanaf je laptop, tablet of telefoon te volgen.

Wanneer je bent gestart moet je de cursus in 2 weken volbrengen. Dat gaat makkelijk. Daarna ben je van het roken af.

Het is eigenlijk van de gekke, want het klinkt nu misschien allemaal heel simpel. Maar het vreemde is dat het ook zo simpel is. Dit is “de knop” waar verstokte rokers naar op zoek zijn.

Dit is nét dat ene zetje wat nodig is om definitief te stoppen met roken. En om vervolgens nooit (maar dan ook nooit) meer behoefte te hebben aan die sigaret.

Nooit meer behoefte aan de sigaret

Geen haar op mijn hoofd wat nog behoefte heeft aan verbrande tabakslucht. Het is klaar. En het is heerlijk. Ik heb oprecht een soort van “medelijden” met de mensen die nog wel in de gevangenis leven genaamd ‘De Sigaret’.

Want het is zo makkelijk om vrij te komen. Als je maar weet wat je moet doen. En dat is precies wat er geleerd wordt in het IkStopWel programma. Voor iets minder dan het verplicht Eigen Risico ben je in één klap van het roken af.

En geloof me, dat is veel goedkoper dan wanneer je straks aan de medicatie moet of in het ziekenhuis belandt in verband met rokers-complicaties.

Concrete ervaringen met het programma van Marcel Borst

Het word denk ik wel duidelijk uit deze review en de ervaringen van anderen. Kijk bijvoorbeeld eens de korte testimonial van Ingrid, die zelfs tijdens het volgen van Marcel’s gratis webinar nog gewoon sigaretten heeft opgestoken; maar daarna…

Super natuurlijk om ook de positieve verhalen van anderen te zien.

Het betaalde online programma had ik zelf binnen een paar dagen afgerond. Ik had een paar dagen vrij genomen zodat ik deze training in alle rust kon gaan volgen. En daarna was ik gewoon klaar met de sigaret. Letterlijk.

Geen vervanging nodig. Geen zorgen meer over of je nog wel vuur hebt of dat het tankstation nog wel open is. Geen angst meer voor dat je kleren stinken naar tabak. Niets meer van dat alles. Volledig vrij van het roken. En dat alleen door de instructies op te volgen van Marcel.

Wie had gedacht dat het zo makkelijk kon zijn? Ik niet eerst. Nu weet ik het.

Je mag zelfs tijdens de training een sigaret opsteken als je dat wil. Dat heb ik zelf dus ook gedaan. En dat was dan ook meteen de laatste. Simpelweg omdat ik daarna geen behoefte meer had aan het roken. Fantastisch

Heerlijk en wat voel ik me fit, gezond en vrij. Echt een aanrader!

Marcel Borst heeft een actie lopen op zijn stoppen met roken programma. Meld je aan voor het programma en laat je behoefte in sigaretten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ga regelrecht naar de lopende actie van IkStopWel of volg eerst de gratis online stoppen met roken training van Marcel Borst.

Ik Stop Wel Online Stoppen Met Roken Programma

2 gedachten over “IkStopWel (Marcel Borst) Ervaringen + Stoppen met Roken Programma Review”

  1. Ik heb het programma ik stop wel gevolg.
    Zonder dat ik het echt in de gaten had was ik gestopt met roken voordat de uiteindelijke hypnose gestart was. Dus ik kan wel zeggen dat ik meer dan tevreden ben over dit programma, ik vergat gewoon om te roken. Echt geweldig na 50 jaar stevig gerookt te hebben.
    Dit gun ik alle rokers vandaar mijn review.

    Beantwoorden

Plaats een reactie