Kokoon Nightbuds (Slaapwijzer) Review en Ervaringen: Dure hype of super?

Kokoon Nightbuds zijn speciale slaapoortjes die mensen helpen om sneller en dieper in slaap te laten vallen met behulp van rustgevende muziek en geluiden. De sensoren in de oortjes weten wanneer je in slaapt valt en zal daarop het geluid aanpassen.

In deze review zal ik mijn bevindingen met de Kokook Nightbuds delen. Is het een te dure hype of werkt het echt heel goed? Je leest mijn ervaringen hier!

Goed om te weten is dat Slaapwijzer.net (met eigenaar William van der Klaauw) de kokoon buds naar Nederland heeft gehaald en een tijdelijke aanbieding heeft lopen.

Wat zijn Kokoon Nightbuds?

Het zijn hele comfortabele oortjes die speciaal zijn gemaakt voor mensen die moeite hebben met in slaap komen, of die andere vormen van slaapproblemen ervaren.

De rustgevende audiofragmenten en koppeling met de smartphone app moeten ervoor zorgen dat onze slaap drastisch wordt verbeterd.

De app geeft ons feedback over de nachtrust. Zijn we alle slaapfasen goed doorlopen of waren we erg onrustig? Zijn we tot de diepe slaap gekomen die we allemaal nodig hebben of zijn we misschien ongemerkt nog wel eens wakker geworden?

Zie hier ook de ervaringen en unboxing van LJP tech:

Waarom ik deze nachtoortjes heb gekocht

Best grappig, ik zat me laatst al te bedenken dat ik best veel producten van Slaapwijzer.net heb gekocht. Ooit begonnen met hun boek Perfect Slapen in 7 Stappen en later ook nog het Manta Slaapmasker gekocht. Nog weer later de Ayo Lichttherapiebril.

Je kunt gerust stellen dat ik een beetje fan ben van hun producten. De ene is duurder dan de andere, maar ze hebben allemaal bijna “magische” krachten in mijn ervaring.

Het begint denk ik allemaal bij de basis. En dat is dat we onze levensstijl dusdanig indelen zodat we, als we ’s avonds in bed gaan liggen, niet blijven plafondstaren. Maar lekker in slaap vallen. Hun boek biedt deze basis. Aspecten zoals beweging, voeding, beeldschermen, ontspanning etc. komen hier aan bod. Als je slaapproblemen ervaart dan is dit de basis.

Als dat nog niet voldoende is om de slaap te bevorderen of om van hardnekkigere slaapproblemen af te komen, dan zou een bezoekje aan de arts een idee kunnen zijn. Als hebben de meeste mensen dat tegen die tijd al wel gedaan.

Zelf heb ik nooit echt grote slaapproblemen ervaren, behalve in stressvollere situaties. Wel ben ik altijd aan het kijken hoe ik mijn slaap zo optimaal mogelijk kan laten zijn. Ik merk namelijk vooral de dag erna hoe belangrijk mijn nachtrust is geweest.

Vandaar dat ik ook met hun andere gadgets aan de slag ben gegaan. En het heeft me alsmaar beter laten slapen. Met als klap op de vuurpijl hun Kokoon Nightbuds!

kokoon nightbuds ervaringen

Mijn 2 beste improvements

Op de een of andere manier vind ik het lastig om met “niets” te slapen. Misschien merk je dat zelf ook wel, je begint van alles te denken en je hoofd wordt juist actief. Daarom vind ik het fijn om naar “iets” te luisteren.

Een luisterboek werkte voor mij altijd al wel goed, alleen werd ik er dan vaak in de nacht alsnog wakker van, omdat deze niet vanzelf uitgaat.

Hetzelfde geldt voor atmosferische geluiden. Ik kan dit wel opzetten, maar dan blijft het aanstaan. Of als dit op YouTube is ben ik genoodzaakt tussendoor naar reclame te luisteren. Niet erg bevorderlijk voor de slaap.

En dan zijn de Nightbuds echt IDEAAL! Want nu kan ik alsnog naar een audioboek luisteren, terwijl als ik dan in slaap val het geluid langzaam uit wordt gedraaid. De buds zijn namelijk geconnect met Audible (mijn favoriete audioboek programma), spotify, music, Youtube en andere bekende programma’s.

Dit was mij de voornaamste reden om de buds te kopen. Het extraatje is natuurlijk de app. Waar veel informatie uit af te lezen is. Je krijgt directe “coaching” vanuit de slaapmonitoring. Ook worden geluiden van buitenaf perfect afgeschermd.

Kokoon Nightbuds kopen of laten staan?

Ik ben zeer tevreden over de oortjes. Wel vind ik het aardig aan de prijs. Het is natuurlijk een uiterst uitgedokterd systeem waar veel tijd en onderzoek in zit. De buds zijn speciaal voor onze slaap ontworpen. Dus ik begrijp dat het een kostenplaatje met zich meebrengt, maar dit maakt het voor veel mensen wellicht wel niet-haalbaar.

Waar ik een beetje bang voor was was dat ze niet fijn zouden zitten als ik op mijn zij lig. Maar verrassend genoeg gaat dat perfect. Ze voelt ze nauwelijks zitten, ook aan de achterkant van het hoofd niet, terwijl ze wel stabiel blijven zitten. Hier is heel goed over nagedacht.

Al met al een topproduct. Als je het geld ervoor hebt en je wilt:

  • meer weten over je slaap en waar je kunt verbeteren
  • makkelijker in slaap komen
  • van een diepere slaap genieten,
  • op een slaapvriendelijke manier luisteren naar muziek, atmosferische geluiden, meditatie of een luisterboek…

dan zijn de Kokoon Nightbuds het geld meer dan waard! Gelukkig hebben ze een tijdelijke actie lopen.

Plaats een reactie