Models (Mark Manson) Review + Ervaringen: Eerlijk vrouwen versieren?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen zit je er waarschijnlijk aan te denken om ‘Models: Attract Women Through Honesty van Mark Manson’ aan te schaffen.Het is het eerste boek van Mark Manson, nog voor dat hij het veel bekendere boek “The Subtle Art of not Giving a F*ck” publiceerde. 

In dit artikel lees je mijn ervaringen met het boek.

Doel van het boek

Voordat ik aan Models ben begonnen, heb ik eerst zijn tweede boek: The Subtle Art of not Giving a F*ck gelezen. Ik was dermate onder de indruk van dat boek, dat ik zijn eerste boek wel MOEST lezen. De review van zijn tweede boek lees je overigens hier.

Als je kijkt naar de Amerikaanse ‘pick-up industry’ en de community die daarbij komt kijken, dan is dat monsterlijk groot. Tal van mannen en organisaties beweren hét geheim te hebben om succes met vrouwen te krijgen. De één gaat nog verder dan de ander.

Rare pakjes, zogenaamd magische zinnetjes en één heilige vraag die je maar hoeft te stellen waardoor ze binnen no-time smoorverliefd op je is en je in een steegje wil afzuigen. Om over handlezingen en hypnose niet te spreken. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een theorie voor.

models triest 2 300x193

Mark Manson heeft een totaal andere aanpak. Hij pleit er niet voor om de meest extreme vorm van jezelf te zijn. Hij leert je geen trucjes en technieken. Zijn aanpak is meer succes met vrouwen door eerlijkheid en authenticiteit. Daarnaast wil Mark Manson in het boek laten zien dat meer vrouwen in je leven willen hebben niet een op zich staand onderdeel is. Nee, het is een onderdeel van het geheel.

Door met meerdere gebieden van je leven aan de slag te gaan zal het succes met vrouwen automatisch meegroeien, mits daar de nodige aandacht aan wordt besteedt.

Het doel van het boek is: Je hele leven zo inrichten waardoor succes met vrouwen een automatisch gevolg is.

Zoals Tim Veninga zo mooi zei: “Hoe kun je verwachten dat je een chick krijgt die avontuurlijk, in shape, actief, initiatiefrijk en sexy is als je zelf saai, dik, passief en ongezond bent?”

Wat kan je van Models verwachten?

Models omvat het hele plaatje. Van mindset tot aanspreken, van het eerste gesprek tot seks; alles wordt in detail in het boek behandeld. Waar je aan moet denken, hoe je je het beste kan gedragen en wat universeel aantrekkelijk is voor een vrouw en wat absoluut niet.

Een korte opsomming van de inhoud:

 • Hoe het hele versierproces werkt; van aanspreken (en daarvoor) tot in de slaapkamer (en daarna).
 • Een strategische aanpak over hoe je er in wilt staan, hoe je je moet gedragen en wat je moet zeggen.
 • Wat je kan doen zodat je nooit meer last hebt van dat je niet meer weet wat je moet zeggen.
 • De kracht van emotionele, fysieke en sociale kwetsbaarheid en hoe jou dit helpt in het versierproces.
 • De drie categorieën vrouwen, hoe je dat herkent en hoe je daar op inspeelt.
 • De drie basisprincipes voor meer succes met vrouwen.
 • Een aantrekkelijke levensstijl creëren.
 • Stijl, mode, fitness en hobby’s.
 • Waarom afwijzingen en falen essentieel zijn en je die kan gebruiken om meer succes met vrouwen te krijgen.

Mijn persoonlijke ervaring met Models

Het boek Models maakt in mijn ogen zijn belofte meer dan waar.

Om eerlijk te zijn heb ik het boek niet helemaal op het goede moment gelezen in mijn leven, maar toch heb ik er ontzettend veel uitgehaald. Ik wil Mark Manson daarom bedanken voor de waarde die hij met dit boek biedt. Het is van onschatbare waarde en dat voor de prijs van nog geen €15,-.

Ik had dit boek in mijn tienerjaren willen hebben, toen ik nog weinig succes met vrouwen had. Voor lange tijd heb ik geworsteld met diverse problemen die op een heldere en positieve manier worden belicht in het boek. Vanuit de pickup industrie wordt vaak een beeld geschetst dat je een persoon moet worden die je niet bent. Je moet je op een bepaalde manier gedragen, dingen zeggen die buiten jezelf liggen en een heel ander persoon worden dan wie je werkelijk bent.

models mark manson

Mark Manson geeft wel advies over wenselijk gedrag, levensstijl en wat je wel en niet moet zeggen, alleen wordt vanuit dit boek de ruimte gegeven om alles bij jezelf te houden. Je wordt niet iemand anders, je wordt degene die je zelf wilt zijn, alleen dan de aantrekkelijke versie. Juist doordat ik meer mezelf werd en van mezelf leer te houden, word ik aantrekkelijker voor het andere geslacht.

Models heb ik aangeschaft toen ik vrijgezel was. Op het moment dat ik voor een relatie koos, was ik al deels op weg met lezen en heb ik het boek alsnog uitgelezen. Dan nu de vraag: wat heeft het mij zoal gebracht? Ik noem een aantal voorbeelden:

 • Door de theorie toe te passen merkte ik om me heen dat vrouwen makkelijker interesse in mij kregen.
 • Ik hoef niet meer bang te zijn dat ik niet meer weet wat ik moet zeggen. Mark Manson heeft me geleerd vanuit mijn hart te praten en uit mijn hoofd te blijven (dit was voor mij een mega probleem).
 • Emoties en obstakels waar ik eerst tegenaan liep te hikken worden getackeld.
 • Het heeft mijn relatie sterk verbeterd.
 • Models heeft me meer inzicht gegeven in wat vrouwen nou écht zoeken in een man; ik merkte dat direct om me heen.

Pluspunten

 • Het boek werkt.
 • Stimuleert ontwikkeling van je eigen persoonlijkheid.
 • Biedt geen trucjes en technieken maar een handleiding voor op de lange termijn.
 • Waardevolle informatie voor elk vlak in het leven, gericht op meer succes met vrouwen.
 • Niet geheel onbelangrijk: goed geschreven met humor, leest makkelijk weg.

Minpunten

 • Kost behoorlijk wat tijd om alles onder de knie te krijgen.
 • Geen quick fix, echt een boek voor de lange termijn.
 • Zoveel informatie dat je het boek minimaal twee keer moet lezen om alles goed te begrijpen.

Is dit boek iets voor jou?

Models is anders dan al het andere datingadvies waar ik bekend mee ben. Dat zegt natuurlijk elke ontwikkelaar. Alleen bij dit boek kreeg ik heel snel door dat ik het járen geleden had moeten lezen, zodat ik verder alle commerciële pick up producten links had kunnen laten liggen.

Je hebt iets aan dit boek als je:

 • Blijvend, op de lange termijn je leven en levensstijl wilt aanpakken om niet alleen meer succes met vrouwen te krijgen, maar om überhaupt een fijner en gelukkiger leven te leiden.
 • Vrouwen wilt versieren op een natuurlijke manier in plaats van nep te zijn.
 • Aantrekkelijker wilt worden voor het andere geslacht.
 • Wilt leren hoe je makkelijk vrouwen “filtert” of je ermee verder wil en kan gaan of niet.
 • Benieuwd bent hoe het hele versierproces in zijn werk gaat en hoe je daar het maximale uit haalt (wat kan je hier zelf in doen).
 • Nu eindelijk écht eens drastisch succes in je relaties wilt, zonder dat je jezelf hoeft te veranderen.

In die zin lijkt het boek veel op Het Geheim van Aantrekkingskracht ben ik achter gekomen. Die is nog wel een stuk uitgebreider en bevat diverse bonussen. En in het Nederlands, ook fijn.

Plaats een reactie