Money Mastery Review en Ervaringen met Alles Over Crypto

Het doel van deze Money Mastery review is om je een duidelijk beeld te geven van alles wat de Alles Over Crypto cursus te bieden heeft. Ik neem je mee met de content die Patrick Suiker en Derek Westra samengesteld hebben. Ik bekijk zowel de positieve als mede de negatieve kanten van deze cursus.

Zo ben je aan het eind van deze review in staat om zelf te beslissen of je Money Mastery de moeite waard vindt of je die €997 liever direct in cryptocurrency investeert.

In deze objectieve, uitgebreide recensie ontdek je het volgende:

 • Money Mastery (inhoud); wat is het precies en wat komt er allemaal aan bod gedurende de training?
 • Alles Over Crypto (ontwikkelaars); zijn het écht crypto experts of raken ze kant noch wal.
 • Bitvavo (online crypto exchange); De meest makkelijke & toegankelijke plek om te handelen in vele crypto munten.
 • Recensie (en ervaringen); inclusief voordelen en nadelen
 • Mijn werkende crypto strategie en tips; zodat je veilig jouw eerste €1 kunt investeren in cryptovaluta

Waarom zou je investeren in crypto?

De cryptomarkt is momenteel helemaal hot. Meer en meer investeerders verdiepen zich in deze wondere wereld. Zeker wat Bitcoin betreft. Nu grote bedrijven het ook als geldig betaalmiddel beginnen te accepteren, neemt de waarde gestaag toe.

Daarnaast is Bitcoin gigantisch in waarde gestegen de laatste tijd. En het lijkt erop dat die stijgende lijn zich gewoon doorzet (huidige koers van Bitcoin).

Echter is (handelen in) crypto veel meer dan alleen Bitcoin. Veel experts zien digitaal geld als dé toekomst. Vele digitale munten schieten als paddenstoelen uit de grond, omdat ze allemaal een verschil willen maken.

Het kan nogal ingewikkeld zijn voor de “normale mens”. Je ziet namelijk ongetwijfeld de potentie van investeren in crypto. Sterker nog; handelen in cryptocurrencies is voor sommigen bijzonder lucratief geweest.

Je wilt wel een start maken, maar weet niet hoe of wat. En je geld “zomaar” ergens instoppen, zonder dat je weet wat je doet, is nooit slim.

Disclaimer

Alle informatie die je in deze blog en op de website vindt, is louter informatief en bevat geen investeringsadvies noch een aanbod, uitnodiging of aanbeveling om een financieel instrument aan te kopen of te verkopen of om een andere transactie aan te gaan.

Ik ben geen professioneel financieel adviseur. Als je in crypto wilt investeren, investeer dan alleen geld dat je bereid bent te verliezen, want de kans dat je het verliest is altijd aanwezig. Ik ben niet verantwoordelijk voor de investeringskeuzes die jij maakt, de enige die hiervoor verantwoordelijk is, ben jij zelf.

Besef goed dat ik (Rogier de Rijcke) gewoon enthousiast ben over het investeren van je geld (in crypto), maar in geen enkel opzicht financieel adviseur en ik ben dan ook niet gediplomeerd om financieel advies te mogen geven. Niks van wat jij tegen gaat komen kan dus gezien worden als financieel advies, zelfs niet wanneer dit als advies bedoeld lijkt.

Alle tips, tricks, informatie, lessen en antwoorden op je vragen die je tegen gaat komen zijn bedoeld als informatie om je te helpen, maar mogen niet opgevat worden als (financieel) advies. Jij bent en blijft de enige verantwoordelijke voor hoe jij je investeringen wel of niet doet.

Kortom: alle verliezen (en winsten) die je maakt zijn 100% jouw eigen verantwoordelijkheid. Gebruik van de informatie is volledig op eigen risico.

Money Mastery maakt investeren in crypto toegankelijk

Om nu alvast een klein tipje van de sluier te geven; Alles Over Crypto wil met hun cursus investeren in crypto toegankelijk maken voor iedereen. Hun achterliggende gedachten met deze cursus zijn:

De absolute leken op weg helpen om succesvol en zonder emoties te gaan handelen in crypto.

De echte nerds kunnen ook helemaal los, aangezien er diepgaande materie wordt behandeld. Dit is voor diegenen die echt de diepte in willen gaan over hoe de hele crypto-wereld werkt.

In mijn ogen is het sowieso slim om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met digitale coins. Maar niet zonder dat je de juiste kennis in huis hebt. Voordat ik de diepte inga over de Masterclass, eerst even wat meer informatie over de makers van de cursus.

Wie zijn Patrick Suiker en Derek Westra?

De oprichters van de cursus; hebben ze recht van spreken of doen ze maar alsof? Uiteindelijk koopt de gemiddelde persoon namelijk pas een cursus op het moment dat hij of zij ook gelooft in de gezichten achter het product/dienst.

Wie is Patrick Suiker?

Patrick Suiker was van jongs af aan al een echte ondernemer. Hij probeerde op de middelbare school al om het een en ander te verkopen. Deze lijn trok hij vervolgens door richting zijn studie, waarbij hij koos voor de master Entrepreneurship.

Daarna duurde het niet lang alvorens hij in 2017 AllesOverCrypto oprichtte met Derek Westra.

Wie is Derek Westra?

Derek Westra heeft op zijn beurt Gedragseconomie gestudeerd en zich vervolgens helemaal verdiept in de wereld van cryptocurrencies. Dit leidde er uiteindelijk dus toe dat hij samen met Patrick Suiker AllesOverCrypto heeft opgericht.

Daarnaast is Derek ook als growth hacker actief om bedrijven snel te laten groeien. En iets wat niet zoveel mensen weten; hij richtte een stichting op die dieren in Afrika helpt. Dat is voor mij al een sign dat het hart op de goede plek zit.

Insteek van de crypto cursus

Nu je op de hoogte bent van wie er nu precies achter de Money Mastery zitten, is het tijd om ons te verdiepen in de training zelf. De cryptomarkt is in de ogen van veel mensen toch een beetje omgeven door onduidelijkheden. Zelf zat ik hier ook mee, voordat ik begon.

Mogelijk zit je zelf ook met vragen als:

 • Wat zijn cryptocurrencies precies?
 • Waarom is cryptovaluta momenteel zo populair?
 • Hoe werkt dit digitale geld eigenlijk?
 • Hoeveel geld valt er te verdienen door er in te handelen; en hoe doe je dat dan op manier waar echt een gedachte achter zit?
 • Welke munten hebben potentie; en hoe herken je die?

Neem de tijd en verdiep je eerst goed voordat je investeert

Het zijn precies dit soort vragen die de Money Mastery tracht te beantwoorden.

Patrick en Derek geven meteen vanaf het begin aan dat alle informatie aan bod gaat komen. En wanneer je toegang krijgt tot de cursus zelf, zie je dat dit ook bevestigd wordt. Er is een grote hoeveelheid geordende informatie met betrekking tot de cryptomarkt.

Een punt wat niet iedereen van te voren verwacht, is dat je ook gaat leren hoe je je cryptocurrencies moet beveiligen. En hoe je je laat uitbetalen op het moment dat je winst hebt gemaakt. Beiden zaken die enorm belangrijk zijn.

Aangezien er in crypto gigantisch veel geld omgaat en diverse partijen van invloed zijn, maakt het deze markt ook gevoelig voor kwaadwillenden. Zorg er dus voor dat je je munten goed beveiligd.

Dit kan bijvoorbeeld met een Ledger Nano S. Voor zes tientjes heb je er al één in huis. Waarom dat zo belangrijk is, leer je ook in de crypto cursus.

Overzicht en inhoud van Money Mastery

Het eerste onderdeel van de Money Mastery is puur een inleiding van de cursus zelf. Je krijgt kort te horen hoe je het meeste uit de cursus kunt halen en wie de gezichten achter de cursus precies zijn.

Ook worden verschillende crypto-mythes ontkracht zoals dat het “geld voor criminelen” is en dat het “allemaal maar een bubbel” is. Patrick legt duidelijk uit waarom crypto het geld van de toekomst is.

Eerste indruk van de masterclass

Prettige stem om naar te luisteren. Patrick praat duidelijk en rustig. Je merkt dat hij ontzettend slim is en goed weet wat hij doet; tegelijkertijd verzinkt hij niet in vakjargon en dure termen. Nee, hij maakt hapklare brokken waardoor de materie toegankelijk is voor jan alleman. En dat is erg fijn.

Als deze ingewikkelde informatie niet in jip-en-janneke taal wordt uitgelegd, is het voor de meeste mensen nooit te begrijpen. Patrick Suiker maakt het zeer behapbaar.

Wel schrik ik van de hoeveelheid aan inhoud. Man, de lijst met lessen is gigantisch. Het voelt alsof je oneindig kunt doorscrollen. Er staan op dit moment 15 modules met in totaal 172(!) lessen.

Een gigantische hoeveelheid waarde voor (slechts) 997 euro.

Tussentijds je kennis testen

Ik kan me nog herinneren uit de voorloper; de Cryptocurrency Beginnerscursus, dat er ook al tussentijdse kennistesten waren geïntegreerd. Dit was de eerste crypto cursus van Patrick Suiker en Derek Westra.

Bij die kennistesten moest je slagen, net als bij het theorie-examen voor je rijbewijs. Anders mocht je niet door. Ook nu zijn de kennistesten weer toegevoegd, gelukkig kun je ze wel skippen als je gezakt bent

Het is in ieder geval een fijne toevoeging aan het geheel. Je kunt namelijk direct zien of de theorie uit de lessen goed geland is. Zo niet, dan kun je overwegen er nog eens wat beter voor te gaan zitten.

Deel 1 – Beginnen met crypto!

Het doel van deel 1 is om je alles te vertellen over crypto zelf. Wat het bijvoorbeeld precies is, welke begrippen er van toepassing zijn en waar je allemaal mee te maken gaat krijgen in deze wereld.

Module #1: Het geld van de toekomst

In de eerste module staat kennismaking met cryptovaluta centraal. Zo begin je bijvoorbeeld direct met een begrippenlijst. Dit voorkomt dat je gedurende de cursus zelf continu moet opzoeken wat iets nu eigenlijk betekent.

Ook passeren zaken als Bitcoin, Blockchain en adoptiemodellen de revue. Na de eerste module merk je al direct dat je enorm veel hebt geleerd. Alle leerstof is tot op dit punt nog in de vorm van tekst. Na ieder subonderdeel van module 1 heb je de mogelijkheid om je kennis te testen. Het verzekert dat de opgedane kennis ook echt blijft hangen.

Module #2: Je eerste cryptocurrency

In module nummer 2 leer je meer praktijkgericht hoe je je met cryptocurrency kunt bezighouden. Bijvoorbeeld dat je er via platforms als Bitvavo en Binance in kunt handelen. En hoe dit dan precies in zijn werking gaat. Niet in iedere digitale munt is namelijk op ieder platform ook in te handelen. Dit verschilt nogal eens.

Module #3: Maak een killer start!

Het maken van een goede start staat centraal in module 3. Je komt er bijvoorbeeld achter hoe je nu echt een goede cryptomunt ontdekt. Wat daar allemaal bij komt kijken. En welk proces je moet hanteren.

Daarnaast leer je ook dat jij zelf je grootste vijand bent. Dat het belangrijk is om bepaalde valkuilen te voorkomen. Zo moet je absoluut niet de verkeerde persoon vertrouwen. Na module 3 weet jij precies hoe je een oplichter moet ontmaskeren.

Module #4: Je onbreekbare kluis

Gezien het hier om digitaal geld gaat, maak je ook gebruik van een digitale kluis. Crypto wallets zijn een onmisbaar onderdeel van handelen in cryptovaluta. Module 4 wijst je er dan ook op om de juiste software en hardware bij elkaar te brengen. Het beveiligen van je cryptocurrencies is essentieel om uiteindelijk ook uitbetaald te worden.

Er zijn genoeg verhalen van mensen die er al vroeg bij waren met Bitcoin, maar waarbij de wallets niet genoeg of foutief beveiligd bleken..

Een scenario dat jij gaat voorkomen dankzij deze module.

Module #5: Je winsten cashen!

Na het volgen van de juiste informatie komt er een moment dat je winst gaat maken. Maar hoe zorg je er vervolgens voor dat deze ook uitbetaald wordt? Veel handelaren in crypto hebben hier moeite mee. Zeker wanneer ze vooraf niet op de hoogte zijn van de juiste informatie.

In module 5 leer je alles over het cashen van je winsten. Bijvoorbeeld via platforms als Bitvavo, Betonic en Kraken. Uiteraard eindigt ook deze module weer met het testen van jouw kennis.

Module #6: De allereerste investeerder zijn

Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de winsten op termijn in potentie zijn. En dus is het zeker geen overbodige luxe dat Money Mastery hier een hele module aan besteedt.

Zo komt de term ICO bijvoorbeeld voorbij. Een Initial Coin Offering is een eerste uitgave van een nieuwe digitale munt.

Module 6 helpt je bij het identificeren van potentieel goede ICO’s en legt je uit hoe je hier aan mee doet.

Module #7: Een Passief Crypto-inkomen

Voor veel handelaren in crypto is een passief crypto-inkomen de heilige graal. Het is het doel dat je voor ogen hebt. In module 7 komt dit aan bod.

Zo loop je bijvoorbeeld video’s langs over het minen van crypto en het opbouwen van een passief inkomen dankzij staken, masternodes en yield farming. Allemaal termen die nu misschien nog niet veel voor je betekenen, maar waar je na deze module echt alles over weet.

Module #8: De Crypto-trends de baas

Het herkennen van trends is een absolute bonus wanneer je je met cryptovaluta bezighoudt. Een te verwachte trend vertelt namelijk iets over de toekomst. Je bent vervolgens in staat om hierop in te spelen.

Crypto-trends word je de baas door te werken met Metamask en Uniswap. Module 8 staat hier uitgebreid bij stil. Een aantal duidelijke video’s in combinatie met een testmoment zorgen ervoor dat jij crypto-trends in de praktijk kunt herkennen.

Het gaat niet lang duren alvorens je hier de waarde van herkent.

Deel 2 – Geld verdienen met Crypto Trading

Daar waar deel 1 grotendeels een introductie was tot de cryptomarkt in het algemeen en wat hier allemaal bij komt kijken, gaat deel 2 echt dieper in op geld verdienen met crypto trading. Denk aan het cultiveren van de juiste mindset en het gebruiken van de juiste tools.

Module #1: The Winning Mindset

In module 1 ga je je eerst bezighouden met de juiste mindset. Deze speelt namelijk een essentiële rol in het uiteindelijke succes dat je gaat hebben.

Je leert bijvoorbeeld jouw angsten te herkennen, je emoties te overwinnen en ervoor te zorgen dat je op de lange termijn blijft winnen. Uiteindelijk zit het allemaal tussen de oren. Het enige verschil tussen jou en andere crypto traders met de juiste informatie is de mindset.

Emotionele skills voorkomen het maken van de duurste fouten van de gemiddelde crypto trader. Hierdoor ga jij je echt onderscheiden.

Module #2: Vrijheid dankzij Crypto Trading

Module 2 van deel 2 gaat dieper in op de vrijheid die je dankzij crypto trading gaat bereiken. Zo leer je bijvoorbeeld het verschil tussen investeren en trading. En wat er allemaal bij een crypto exchange komt kijken.

Op het moment dat je in staat bent om bubbels en marktcyclussen te herkennen, is vrijheid binnen handbereik. Hierbij is het heel handig om candlesticks te gebruiken. Allemaal zaken die uitgebreid aan bod komen.

Tot slot legt Money Mastery ook nog de nadruk op risicomanagement. En hoe een stop-loss ter eeuwige verzekering dient.

Module #3: De beste Crypto Trading Tools en Indicatoren

Vervolgens duikt module 3 echt diep de stof in door de trading tools en indicatoren erbij te pakken. Denk hierbij aan zaken als:

 • RSI
 • MACD
 • Bollinger Bands
 • Ichimoku Cloud
 • Fibonacci
 • Elliott Waves

Voor velen zal dit een eerste kennismaking zijn met bovenstaande termen. Echter biedt het enorm veel waarde om de informatie hierachter in de praktijk toe te passen. Je gaat al snel merken dat de theorie in de praktijk ook geldt.

Deze module staat al met al bekend als een van de meest waardevolle modules van de gehele cursus.

Module #4: Word Crypto Trading Master

De op één na laatste module van deze cursus focust zich specifiek op het verbeteren van jouw trading skills. Ook in deze module komen er daardoor veel verschillende begrippen aan bod. Van futures, shorten en leverage tot aan hedging.

Een bijzonder waardevol gedeelte dat je echt gaat helpen om een bepaalde strategie te hanteren. Het automatiseren van je trading met crypto trading bots is hier bijvoorbeeld een onderdeel van.

Wanneer je dit soort informatie tot je neemt, wordt crypto in het algemeen ineens heel overzichtelijk.

Module #5: Crypto Trading – Extra lessen

Tot slot eindigt het tweede gedeelte van deze cursus met een aantal extra lessen over crypto trading.

Je neemt bijvoorbeeld even kort door wat een trading indicator precies is en hoe je zelf een volledige trading strategie opstelt.

Deze extra lessen maken van Money Mastery een cursus die relevant blijft. Het bevat hierdoor echt alles wat je vandaag de dag nodig hebt om zelf de cryptomarkt te betreden.

Na het completeren van deze module weet je in de basis alles wat je over crypto zou moeten weten.

Eindexamen

Het enige wat na het volgen van alle modules nog rest, is het maken van het eindexamen. Het is zeker aan te raden om dit te doen. Je komt er dan namelijk pas echt achter of je voldoende weet over crypto.

De eindexamen quiz combineert theorie-informatie met de praktijk om je klaar te stomen voor het grote werk. Rond je dit eindexamen goed af, dan ben je er helemaal klaar voor om met crypto aan de slag te gaan.

Bonusmateriaal

Wat Money Mastery pas echt een uitgebreide cursus maakt, is het feit dat je er zoveel bonusmateriaal bij ontvangt. De meeste bonussen zijn te vinden in de zogeheten Crypto Mastermap.

Dit is een afgeschermde online map die alleen beschikbaar is voor deelnemers van de cursus. De informatie die je hier vindt zijn voor extra ondersteuning en kunnen je helpen bij de wat minder voorkomende vragen zoals “hoe werkt het bij de Belasting” en Investment Pooling.

E-boek 1: Crypto Portfolio 2021

Dit e-book bevat een uitgebreid onderzoek naar een verzameling cryptomunten waarvan Derek en Patrick veel verwachten in 2021. Normaliter met een prijs van €97 is dit een zeer waardevolle gratis toevoeging aan de cursus als geheel.

E-boek 2: De Bitcoinbijbel

In de Bitcoinbijbel leer je alles wat er te leren valt over de Bitcoin. De bekendste cryptocurrency is zo uitgebreid en populair, dat er maar liefst 132 bladzijdes over te vullen zijn.

E-boek 3: De juiste cryptocurrency’s kopen en verkopen op de juiste momenten

Behoefte aan nog wat meer informatie over de timing rondom het kopen en verkopen van cryptocurrencies? Dan is dit gratis e-boek precies wat je zoekt. Het bevat een diepgaande analyse over dit proces.

E-boek 4: Bitcoin & Belasting

Wanneer je echt geld begint te verdienen met cryptovaluta, gaat ook de belasting een rol spelen. Hoe werkt dit precies? Voorkom problemen en informeer jezelf hier tijdig over.

E-boek 5: 12 Waardevolle cryptotips voor beginners

Een relatief kort en waardevol e-boek. Het bevat 12 waardevolle tips die je helpen bij het voorkomen van onnodige fouten en het maken van de juiste beslissingen vanaf het begin.

E-boek 6: Cryptocurrency begrippenlijst

De begrippenlijst kwam ook eerder in Money Mastery al voorbij. Een bijzonder handig boekje voor het opfrissen van het vakjargon.

E-boek 7: Investment pooling

Investment pooling is voor veel mensen een nieuw begrip. In dit e-boek vind je alle informatie over deze term en wat er in de praktijk allemaal bij komt kijken.

E-boek 8: Scam checklist

Voorkom dat je met een scam te maken krijgt door deze checklist te voorkomen. In een wereld die nogal scamgevoelig is, is dit zeker geen overbodige luxe.

E-boek 9: Altcoin magazine

Alternatieve bitcoins hebben veel potentie. In dit Altcoin magazine ontdek je welke Altcoins interessant zijn en waar je op moet letten bij het handelen ermee.

E-boek 10: Leven zonder zorgen dankzij Bitcoin

Dit 10e bonus e-boek is opnieuw een waardevol extraatje. Het bevat 5 tips die je gaan helpen bij het bereiken van een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin.

Trading sheets

De trading sheets geven je een beter beeld van hoe het traden zelf nu echt in z’n werk gaat.

Community “The Zone”

Tot slot is de laatste bonus van Money Mastery de community “The Zone”. In deze omgeving mag je vragen stellen en met anderen lekker ‘bakkeleien’ over alles wat wel of niet met crypto, investeren en beleggen te maken heeft. Naast de interactie met de andere cursisten kun je van de coaches zeer gedetailleerde antwoorden verwachten.

Naast de hoofdcursus is dit het ideale leerplatform om goed geld te verdienen met crypto.

Mijn ervaringen, mening en huidige resultaat

De inhoud is extreem uitgebreid. Dat is inmiddels wel duidelijk. Maar wat zijn mijn concrete ervaringen? Welke crypto strategie hanteer ik nu? En welke resultaten heb ik mogen behalen met behulp van de Money Mastery? Daar ga ik nu verder op in.

Hoe ik zelf ben begonnen

Om te beginnen heb ik een gratis account aangemaakt bij Bitvavo. Het voordeel van deze crypto exchange is, buiten dat het zeer gebruiksvriendelijk is, ook direct de goedkoopste is van Nederland. Je betaalt de minste handelskosten mogelijk.

Je betaalt zelfs de eerste 7 dagen (tot 1000 euro) géén handelskosten.

Daarna ben ik aan de slag gegaan met 2 munten. Bitcoin (BTC) en Cardano (ADA). Staking heb ik aangezet. Dit is een soort dividend wat je krijgt voor het feit dat je je geld in crypto hebt zitten. Je wordt dus “beloond” voor je investeringen en hodlen van coins.

Gratis geld is het beste geld.

Mijn portfolio uitgebreid met nog 2 munten

Van het begin af aan zag ik de potentie al van NEO (NEO) en GAS (GAS). Allereerst heb ik wat geld in NEO gelegd en ik krijg door te staken gratis GAS. Maar omdat ik van GAS op zich ook al de potentie zag, heb ik daar ook wat geld ingelegd.

Crypto heeft zijn ups en downs, maar toch verwacht ik dat het op de lange termijn alsmaar meer gaat worden. Ik kan me de periode nog herinneren dat Bitcoin op €10K zat per bitcoin. Inmiddels heb je voor dat geld slechts 1/4 Bitcoin.

Wat nu veel lijkt, daar lachen we straks om. Is mijn verwachting in ieder geval. Het zou me dan ook niet verbazen dat Bitcoin over een tijdje op de miljoen zit.

Wachten met investeren of… investeren en wachten

Ik zou mezelf voor gek verklaren als ik niet nu al wat geld had geïnvesteerd in crypto. Het hoeft niet eens veel te zijn. Je hoeft echt geen honderden of duizenden euro’s in te leggen.

Nee, je kunt al voor 1 euro(!) beginnen met beleggen in crypto.

Je kunt zelfs voor 1 euro al een klein beetje Bitcoin kopen. Stel dat je dat nu doet en over een tijdje is Bitcoin 400K waard. Heb je toch mooi van die ene euro een tientje gemaakt haha.

Lange termijn denken

Gelukkig komt het stukje ‘mindset’ ten opzichte van crypto ook aan bod in de masterclass. Want je moet namelijk echt wel een soort van switch maken in je manier van denken en kijken naar crypto.

De echte crypto-miljonairs hebben dat ook moeten doen om hun vermogen te kunnen realiseren. Deden ze dat niet, dan hadden ze nu een stuk minder of helemaal niets gehad.

De 3 belangrijkste punten zijn wel:

 1. Het geloof dat ook jij hier (veel) geld mee kunt verdienen
 2. Je tradekeuzes NIET laten beïnvloeden door emoties
 3. Naar de lange termijn kunnen kijken in plaats van korte termijn

Mijn strategie dankzij Money Mastery

Het is eigenlijk heel simpel wat ik nu doe, waardoor ik de afgelopen maanden alleen maar winst maak. Het is telkens maar een klein beetje, maar het gaat wel in een stijgende lijn. en dat vind ik het belangrijkste.

Wat laatst begon als 1 euro gaat nu al richting de 200 euro. Ik ben er nog zeker niet rijk van geworden. Sterker nog, ik kan er nog niet eens van leven. En dat is ook helemaal mijn bedoeling niet.

Die 1 euro is geen grapje trouwens. Ik ben letterlijk begonnen met 1 euro. En het geld dat ik investeer laat ik telkens meer worden doordat ik (met de tools uit de masterclass) het geld verdeel over meerdere pareltjes. Die stijgen in waarde, ik krijg ook de staking rewards iedere maandag uitgekeerd. En zo blijven we langzaamaan doorgaan.

In de crypto cursus heb ik vooral geleerd om het als belegging op de lange termijn te zien. En dat is dan ook wat ik je wil aanraden. Verwacht niet dat je INEENS rijk wordt, maar doe het rustig aan. Op die manier heb je weinig risico, maar kan er maar zo ineens een klapper vallen.

Je hebt niets te verliezen…?

Op het geld dat je inlegt na. Stel dat de hele markt in 1 keer instort. En de digitale munten zijn NIETS meer waard (worst-case-scenario). Dan ben ik die ene euro die ik laatst erin heb gestoken voor altijd kwijt.

Maar het kan nooit in de min gaan, dat is wel weer fijn. Als het op is, is het op.

Het belangrijkste vind ik dat het op de lange termijn omhoog gaat. Je ziet uit bovenstaande screenshots dat 3 van de 4 coins in het rood staan. Veel mensen zouden daarvan schrikken en hun munten DIRECT gaan verkopen. Ik niet, dit hoort er gewoon bij hoor, dat zie je ook in het grafiekje.

Er zitten dumps bij, maar over het geheel gaat het omhoog. En dat is wat écht telt. Geduld, kijk naar de lange termijn en raak vooral niet in paniek als het even minder gaat. Wacht rustig af, trekt wel weer bij.

Conclusie van deze Money Mastery review

Ook al is het een gigantische load aan informatie; waar je echt wel even de tijd voor moet nemen. Het is het allemaal meer dan waard geweest. De investering van €997 heb ik er nog niet uit, maar ik weet dat als ik van 1 euro naar de 200 euro kan gaan, dan kan ik ook naar de 1000 euro, 10.000 en zelfs een miljoen gaan.

Als ik weer nieuwe resultaten heb, dan zal ik die uiteraard met je delen. Maar ik ga niet voor iedere euro die ik win dit artikel bijstellen.

Ik ben zeker tevreden en heb geleerd hoe ik op een duurzame manier investeer in crypto. Eerst leren, dan investeren zoals Patrick Suiker al zo mooi zegt.

Sterke punten

 • Bijzonder actieve community. Een actieve community is altijd een sterk pluspunt van een cursus. Het biedt je de ruimte om vragen te stellen en nieuwe dingen te leren. Je steekt echt iets van elkaar op. Zeker gezien Patrick en Derek zich zelf ook in de discussies mengen. Persoonlijk zie ik het altijd als een uitbreiding van de cursus zelf.
 • Uitgebreide en zeer gedetailleerde informatie. Verder valt het op dat deze cursus bijzonder uitgebreid en gedetailleerd is. Je merkt echt dat de oprichters extreem veel tijd in het cryptowereldje zelf hebben doorgebracht. Zo gaat de cursus niet alleen over Bitcoin, maar pakt het alles mee over de cryptomarkt. Een belangrijke basis, die je gaat helpen om onnodige fouten te voorkomen.
 • Up-to-date. Absoluut een positief punt aan de Crypto Masterclass is dat deze up-to-date is. Sommige cursussen die al langer bestaan, zijn al snel niet meer relevant. Zeker gezien het tempo waarmee de (digitale) wereld tegenwoordig verandert. Deze cursus wordt echter keer op keer gezien van updates, waardoor de content altijd relevant blijft. Zowel de theoretische als ook de praktijkkennis zijn zeer nuttig.
 • Gebruiksvriendelijk. Het professionele uiterlijk van de cursus maakt het makkelijk om ermee bezig te blijven. De indeling is overzichtelijk. Bovendien houdt het systeem precies bij waar je bent gebleven. Dit motiveert je om door te zetten. Een gebruiksvriendelijke cursus, die voor de meeste mensen als bijzonder prettig ervaren gaat worden.
 • Crypto wordt toegankelijk gemaakt voor iedereen. Zelfs opa Piet van 73 en alleenstaande moeder Marjan van 38 kunnen hiermee aan de slag. Duidelijke lessen en alles wordt goed uitgelegd.

Mindere punten

 • Vanzelfsprekend is niet iedere cursus helemaal perfect. Dit is onmogelijk. Zo zijn voor mij persoonlijk de volgende punten wat minder aan Money Mastery
 • Erg veel vakjargon. Patrick en Derek hebben de neiging om veel moeilijke termen te gebruiken in hun stof. Nu is de begrippenlijst wel bijgeleverd, maar is het toch mogelijk dat je niet alles voor de volle 100% in het hoofd hebt zitten. Hierdoor merk je zeker in het begin dat je video’s stil moet zetten om op te zoeken wat een term betekent. Later wordt dit minder, omdat je beter met de stof bekend raakt.
 • Intensief. Mensekinderen, wat een hoop lessen. Met de grote hoeveelheid tests, praktijkhandelingen en verschillende modules wordt er wel veel van je gevraagd. Zeker het trading gedeelte is aardig intens. Helaas is het niet anders wanneer je je echt in de cryptomarkt wilt verdiepen. Money Mastery is intensief, maar wel volledig. Het is de prijs die je moet betalen als je ergens echt goed in wilt worden.
 • Zo komt het er in deze review op neer dat de cursus veel te bieden heeft, maar je hier ook echt de tijd voor moet nemen. Probeer het overzicht te houden en houdt vooral het tempo aan dat je zelf prettig vindt.
 • Ben je bereid om er goed voor te gaan zitten en eerst te LEREN voordat je gaat INVESTEREN, dan heb je absoluut de potentie om je volledige inkomen te vervangen door crypto investeringen. Hoe gaaf is dat?

Laagdrempelig beginnen met 1 euro

Weet je niet zeker of Alles Over Crypto echt jouw volgende stap is? Volg dan eerst de gratis training van Derek Westra en Patrick Suiker. Kost je alleen een uurtje van je tijd.

Derek en Patrick nemen je hierin mee in hun wereld en hoe zij te werk gaan. Je ontmoet direct op digitale wijze je mentoren. Het geeft een duidelijke en representatieve indruk van wat je van de rest van de cursus mag verwachten. Op het moment dat de gratis training je dan goed is bevallen, kun je direct investeren in de cursus zelf.

Er volgt namelijk in de training een aanbod waardoor je niet het volle pond hoeft neer te leggen. Voor je het weet hoef je niet eens meer te werken voor een baas, maar genereer je een volledig inkomen (en meer) dankzij je crypto investeringen.

Plaats een reactie