2 Rustgevende Supplementen voor een Kalm Hoofd & Lichaam

Dit zijn de -in mijn ogen- twee beste bewezen rustgevende supplementen.

Het mooiste is natuurlijk als we geen supplementen of medicijnen nodig hebben om kalm te worden.

Er zijn een 1001 en manieren om rustig te worden. Zo kun je verschillende oefeningen doen om te ontspannen. Mediteren wordt ook gebruikt om meer ontspanning te ervaren.

Echter, mediteren is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen kan of wil dit. Andere oefeningen zijn in veel gevallen moeilijk ‘even tussendoor’ te doen.

De meeste mensen willen een snelle oplossing. Niet te veel moeite. Gewoon wat innemen. En klaar. Voor die mensen bieden onderstaande twee supplementen voor ontspanning een uitkomst.

Onderstaande supps kun je kopen bij NextValley; hoogwaardige kwaliteit en nu met de code LEESJESUCCESVOL 10% korting op je eerste bestelling!

Vanwaar zijn dit dé rustgevende supplementen?

Je hoeft geen dure en verslavende medicijnen in huis te halen. De supplementen die ik je aanraad zijn gewoon online te bestellen zonder recept. Tussen de tekst door plaats ik linkjes naar de beste aanbieder van deze (en andere) supplementen: NextValley.

Gebruik die link en ga direct naar het beste aanbod van de supplementen in de meest pure vorm.

In mijn ervaring zijn onderstaande middelen DE 2 rustgevende supplementen die wél echt werken. Ze zijn natuurlijk en gezond. Geen marketingtruc. Geen bullshit. Het werkt direct.

Vooral de combinatie van deze 2 supplementen is zeer krachtig en binnen 30 minuten. Het liefst neem je ze dus allebei tegelijk.

Veel mensen hebben een tekort aan magnesium. Met als gevolg dat je hoofd sneller vol zit. Je voelt je opgejaagd. Vervelend, maar goed op te lossen met onderstaande rustgevende supplementen. Ik leg je uit waarom de supplementen werken en wat het met je doet.

Houd je wel aan de dosis die ik hieronder schrijf of experimenteer zelf wat het beste voor je werkt. De dosis die ik erbij vernoem werkt voor mij het beste. Onthoud, ik ben geen arts, specialist of medicus. Dit is puur uit eigen ervaring en na wat ik gelezen heb in wetenschappelijke studies waaronder uit Examine .Gebruik is op eigen risico! Ik kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade of gevolgen.

Redenen waarom je relaxende stofjes wilt

Rust vinden is moeilijk in het huidige tijdperk. “The Information Age”. Prestaties staan centraal. Stress is de nieuwe basis emotie. Koffie is onze brandstof om de dagen door te komen.

Met als gevolg: onze hoofden zitten vol. Er moet nog van alles gebeuren. Een dag heeft te weinig uren. Aan genoeg tijd ontbreekt het vrijwel continu. Voor seks en intimiteit is nauwelijks nog ruimte.

We voelen ons opgejaagd. We jagen onszelf op, zelfs zonder dat we het zelf echt doorhebben. Een pauze nemen van alles wat we moeten doen (of waarvan we VINDEN dat we het moeten doen) zit er vrijwel niet meer bij.

Ik besef me dat je niet altijd maar door kan gaan en door kan gaan. Een piek moet worden afgewisseld met een dal. Keiharde actie afwisselend met momenten van rust (zelfs als je Bert Visscher heet). Dat besef jij je ook, daarom lees je dit artikel.

Dit zijn de 2 rustgevende supplementen

Het is verbluffend hoe goed onderstaande rustgevende supplementen werken. De combinatie zorgt voor een krachtig geheel. Binnen een half uur merk je al dat je lichaam rustig en ontspannen wordt. Alsof alle spanning van je af glijdt.

Het mooie? Geen bijwerkingen en werkt tot minimaal 12 uur lang.

L-Theanine kan zorgen voor kalmte

Een groot voordeel van het aminozuur L-Theanine is dat het je rust biedt in lichaam & geest en daarnaast NIET moe maakt. 

L-Theanine wordt vooral gewaardeerd voor (zware) koffiedrinkers. Van koffie krijg je meer energie, ben je alert en meer gefocust. Toch heeft koffie ook nadelen zoals zweten, stress en het kan je opgefokte gevoelens geven.

L-Theanine biedt hierin de uitkomst. Je hebt er maar 200 tot 400 mg per dag van nodig. Door de aanmaak van neurotransmitter GABA te stimuleren, word je rustig. Het zorgt voor helderheid in je hoofd, rust in je lichaam en je bent meer open. “Er heerst een algehele soort van kalmte over je heen.”

Het voelt geweldig. Door de rust in je hoofd kan je je beter concentreren op waar je dan ook maar mee bezig bent. Je maakt je minder zorgen en doet meer de dingen die je wil doen.

L-Theanine kopen >>

Magnesium werkt rustgevend

Voor rust in (elke cel) van je lichaam, neem je magnesium. Een sterk onderschat supplement.

Magnesium is een ultra-essentieel mineraal. Het valt in de top 3 van wat een mens nodig heeft: water, zuurstof en… magnesium.

Stress, koffie en een druk leven verbrandt magnesium. Dit zorgt direct EN indirect voor meer cortisol (het stress-hormoon) in ons lichaam. Waardoor de aanwezigheid van magnesium nog verder wordt beperkt.

Onze dagelijkse voeding bestaat uit te weinig magnesium. Helemaal gezien ons drukke leven. Daarom wordt het van harte aangeraden om een magnesium-supplement te nemen. Neem een hoog gedoseerd supplement van 400mg.

Dit, in combinatie met L-Theanine zorgt voor rust in zowel je geest als in je lichaam.

Magnesium kopen >>

Veel supplementen zijn marketing trucjes. Pas hiermee op. Het klinkt vaak mooier dan dat het is. Het zijn vaak alleen woorden op jouw knip leeg te halen.

Daarom mijn advies: trap niet in de marketingtrucjes van Jan en alleman. Zelf uitproberen is goed. Leren van andermans fouten is nog beter.

Pas op met dure onzinverhalen 

Zelf heb ik een aantal zogenaamd rustgevende supplementen uitgeprobeerd:

  • GABA: Directe supplementatie van de neurotransmitter GABA is helaas zinloos. werkt nauwelijks aangezien het niet door de bloed-hersenbarrière heen komt. L-Theanine daarentegen stimuleert de aanmaak van GABA in ons lichaam. Daar ligt dan ook mijn voorkeur.
  • Valeriaan: ruikt heftig, werkt niet.
  • Kamille: een lekkere thee, maar of het daadwerkelijk rustgevend is? 
  • Phenibut: werkt even ONTZETTEND rustgevend, maar is zeer verslavend en je bouwt binnen no-time tolerantie op. Dus ja, je wordt er een dag of 2 heel relaxt van, maar dan moet je weer iets anders nemen.
  • Ashwagandha: voor mij persoonlijk werkt dit niet; ook al staat het als bewezen rustgevend supplement aangeschreven.

Op de markt zijn nog vele andere ‘rustgevende’ supplementen te vinden. Ik zou zeggen, kijk hier goed mee uit. Ontdek wat voor jezelf het beste werkt.

Veel is slechts puur om geld te verdienen. Voor mij werkt de combinatie van L-Theanine 200mg – 400mg en Magnesium 400mg – 600mg het beste om te ontspannen. 

Deze supplementen kun je kopen bij NextValley; hoogwaardige kwaliteit en nu met de code LEESJESUCCESVOL 10% korting op je eerste bestelling!

Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw ervaringen met rustgevende supplementen. Deel ze!

Plaats een reactie