The 4-Hour Body (Tim Ferris) Review: Word Een Supermens?

In deze review van The Four Hour Body deel ik mijn ervaringen. Is het boek van Tim Ferriss je geld waard of kun je je tijd maar beter steken in Netflix? In onderstaande boekrecensie doe ik mijn mening, beoordeling en samenvatting uit de doeken!

Klopt de subtitel “An uncommon guide to rapid fat-loss, incredible sex and becoming superhuman” voor mij?”

He was serious and elaborated: working out gave him at least four additional hours of productive time every day..

Tim Ferris, uit The 4-Hour Body

Er loopt een actie op het boek. Maak er zeker gebruik van om niet teveel te betalen!

The 4-Hour Body Review en Ervaringen

The 4-Hour Body, het boek van de uiterst bekende auteur en spreker: Tim Ferris die vooral bekend is van het boek The 4-Hour Workweek.

Over Tim Ferris zelf zou je al een boek kunnen schrijven. Gezien het werk wat hij levert en de onderwerpen waar hij over praat ziet hij zichzelf als een soort van proefkonijn. Iemand die alles uit zijn leven haalt wat maar mogelijk is. Als er iemand is die out-of-the-box denkt en doet, dan is hij het wel.

Hij probeert VAN ALLES. Checkt wat wel werkt, wat niet werkt. En streeft naar het bereiken van zijn doelen op de meest efficiënte manier. Alles onder zorgvuldige supervisie van medici.

In The 4-Hour Body staat het herdefiniëren van je lichaam centraal. Zo beschrijft Tim onder andere:

Hoe je snel vet verliestHoe je snel spieren opbouwtHoe je snel ontzettend gezond wordtHoe je snel supersterk wordtWat er voor nodig is om je testosteron een mega boost te gevenHoe je een supermens wordtEn nog véél meer

Korte Samenvatting Van Het Boek

The 4-Hour Body gaat over hoe je in topvorm raakt op welk gebied jemaar wenst. Of het nou gaat om fitness, om rennen, zwemmen,gezondheid in het algemeen of hoe je geweldige seks kan hebben.

Alles staat er in.

Het is niet zomaar een boek, dit is Tim Ferris op zijn best. Geschreven op zijn eigen(aardige) manier.

Alles wat Tim beschrijft gaat er om in de kortst mogelijke tijd, het meest resultaat te krijgen. Doordat Tim toegang heeft tot diverse topatleten en wetenschappers, heeft hij veel mythes en fabels vanuit de fitness- en voedingsbranche keihard kunnen weerleggen.

Hij laat zien hoe het WEL moet. Hij laat zien dat we veel dingen fout doen en vaak tijd en energie aan verspillen aan oefeningen, voeding, speciale diëten en andere zaken om de resultaten te krijgen die je juist NIET wilt. Het blijkt dat we vaak worden voorgelogen – onder andere door de voedingsindustrie – en we in werkelijkheid veel makkelijker de doelen kunnen bereiken die we willen!

The 4-Hour Body, Waarom Wel Lezen?

Ik vind The 4-Hour Body GEWELDIG. Het boek staat vol met de meest effectieve weetjes op het gebied van je lichaam. Preciés wat je moet doen om jouw gewenste doel te bereiken; in een zo kort mogelijke tijd.

Tim baseert alles op het volgende principe:

Wat is de magische 2,5%? Oftewel, wat is dé 2,5% waar je 95% van het gewenste resultaat mee krijgt? Hoe doe je zo min mogelijk moeite, maar net precies die moeite wat het gewenste resultaat geeft.

Mij heeft het veel kennis, plezier en geweldige resultaten opgeleverd. Zo ben ik zelf erg geïnteresseerd in hoe je het meest mogelijke uit je work-out haalt, hoe je je libido en testosteron een knaller van een boost kan geven en hoe ik er voor zorg dat ik zowel vet verlies als spieren opbouw.

Alles wordt aangekaart in dit boek.

Dit boek is voor jou als je merkt dat je veel tijd en moeite steekt in je lichaam, maar merkt dat resultaten achterblijven. Dit heeft vaak te maken met de commerciële opvattingen die ons worden opgelegd, zoals dat je elke dag belachelijke hoeveelheden eiwitten naar binnen moet werken, om maar spieren op te bouwen. Het enige wat we daarmee snel opbouwen: de portemonnee van de verkoper!

Dit boek geeft je een hele andere kant van hoe voeding en sporten werkt; hoe je lichaam werkt en wat het NODIG HEEFT. Als je een boek vol met fantastische wijsheid zoekt over het lichaam en wat je nou ECHT moet doen in de sportschool en in de keuken, dan is dit boek geweldig voor je.

The 4-Hour Body Waarom Niet Lezen?

The 4-Hour Body is een dik boek (bijna 600 pagina’s). Een aantal andere onderwerpen die behandeld worden zijn ook bijv. hoe je een vrouw een orgasme kan geven van 15 minuten. Of hoe je als vrouw die gewilde ‘squat-kont’ krijgt.

Ook al is dit boek geschikt voor zowel man als vrouw, dik en dun, lang en kort…. het is niet voor iedereen weggelegd. Het staat eigenlijk vol met experimenten o.h.g.v. je lichaam en hoe je deze weer precies zo krijgt zoals je dat zelf wil.

Ben je nogal vastgeklampt aan de commerciële ideeën over sport en voeding en wil je vooral zo doorgaan als waar je mee bezig bent-heb je al de resultaten die je wenst-, dan zal dit boek geen waardige toevoeging zijn.

Ik zelf ben me er ALTIJD bewust van dat het beter, makkelijker en efficiënter wordt en dat is PRECIES waar dit boek voor staat. Ik vind dat zeer inspirerend en ik hou van out-of-the-box concepten.

Dit boek bulkt daarvan. Houd je daar niet van en lees je liever elke maand dezelfde ‘feitjes’ en oefeningen in de nieuwe Men’s Health, om je vervolgens scheel te betalen aan eiwitpoeder- laat dan dit boek staan.

Voor Wie Is The 4-Hour Body Geschreven?

The 4-Hour Body is geschreven voor diegenen die merken dat de reguliere filosofieën en ideeën over voeding niet werken en niet altijd het gewenste resultaat geven.

Jaren terug, toen ik dit boek aanschafte, was ik op zoek naar een nieuwe manier van trainen en mezelf voeden. Ik sloofde mezelf regelmatig helemaal uit in de sportschool, om maar die six-pack te krijgen.

Om eerlijk te zijn, was ik toen nog onwetend en had ik geen idee welke invloed dit alles op mij had. Dit boek heeft me veel inzicht gegeven in HOE HET WEL WERKT. Ben je daar ook naar op zoek? Dan is dit boek voor jou geschreven.

Het prettige, zoals je ook in de inleiding van het boek zal lezen, dat je het boek niet van begin tot eind hoeft te lezen.

Waarom niet?

Omdat iedereen zijn eigen specifieke doelen heeft als het gaat om het lichaam. De één wil efficiënter droge spieren opbouwen en zijn libido verhogen, terwijl een ander graag 100 kg wil afvallen en wil leren hoe je NOU ECHT een sixpack krijgt. Weer een ander wil zijn zwemprestaties verdriedubbelen.

Aan elk doel heeft Tim één of meerdere hoofdstukken gewijd.

Heb je op dit moment een specifiek doel? Ga dan naar dat hoofdstuk, lees het en probeer de diverse voorgestelde oefeningen uit. Zodra je dat doel behaalt hebt en het enkel nog onderhoud vergt, kun je naar een ander hoofdstuk gaan.

Tim beschrijft het boek als een lopend buffet. Kies hier een beetje van, dan daarvan en dan daarvan. Heerlijk, leest lekker weg en heel praktisch. Deze man heeft het beste met ons voor en dat ga je ervaren.

Er loopt een actie op het boek. Maak er zeker gebruik van om niet teveel te betalen!

Plaats een reactie