Trading Navigator Methode Review en Ervaringen

Altijd al een succesvol belegger willen zijn? In deze Trading Navigators Methode Review lees jij of deze methode van Harm van Wijk jou helpt om een succesvolle belegger te worden. In deze recensie ontdek je:

 • Wat je allemaal krijgt als je de Trading Navigator Methode koopt
 • Een inkijkje in de cursusomgeving (uniek)
 • Alles over de cursusleider Harm van Wijk
 • En uiteraard lees je mijn Trading Navigator Methode ervaringen

Voordat we beginnen raad ik je de gratis beleggen training van Harm van Wijk aan. Hoe lang hij deze online workshop nog geeft weet ik niet.

Meld je aan voor de gratis training in Succesvol Beleggen >>

Mijn kritische Trading Navigator Methode Review

Een paar maanden geleden kwam er weer zo’n mailtje binnen van de bank. Rentewijziging. In plaats van 0.02% rente, krijg ik nu nog 0.01%. In plaats van bijna niets, krijg ik nu de helft van bijna niets. De prijzen stijgen ieder jaar met een dikke anderhalve procent. Als ik mijn geld werkloos laat staan, kan ik volgend jaar minder kopen dan nu. Dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Sterker nog, ik boer ieder jaar achteruit. Jij misschien ook wel, zonder dat je het weet.

lagere rente

Ik vind het zonde om mijn geld werkloos te laten staan en ik heb het geld nu niet nodig. Dus ging ik op zoek naar een alternatief om meer rendement uit mijn geld te halen. Ik had hierbij twee criteria. Ik wilde een goed rendement en ik wil er niet te veel tijd aan kwijt zijn. Ik hoorde altijd al wel dat beleggen een goed alternatief is. Maar waar begin je dan? Hoe zorg ik ervoor dat mijn zuurverdiende centen niet in rook opgaan? En kan ik geld verdienen zonder de hele dag naar grafieken te koekeloeren? Tijd om er dus eens verder in te duiken.

Waarom wilde ik een cursus om te leren beleggen?

Beleggen lijkt op het oog heel simpel. Je koopt een aandeel en wacht tot die in prijs gestegen is. Als dit zo is, verkoop je de aandelen weer. Toch is het niet zo simpel. Wanneer en bovenal waarmee moet je instappen? Wanneer moet je verkopen? Hoe vergroot je je winst en hoe beperk je je verlies? Ik ging op onderzoek uit en las dat circa 80% van de beleggers geld verliest. Holy shit! Als ik wil gaan beleggen, dan moet ik niet bij die 80% zitten. Ik wil bij de 20% horen die wel winst maakt. Alleen hoe krijg ik dat voor elkaar? Winst maken kan dus, maar hoe doe je dat? Na lang zoeken kwam ik bij de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk uit. Een cursus over beleggen van een ervaren rot.

 • Kan hij mij leren hoe ik mijn geld weer een beetje kan laten renderen? 

Wat belooft de cursus?

Als jij de Trading Navigator Methode koopt, dan belooft Harm van Wijk dat je in zes weken een bewezen strategie leert. De strategie maakt gebruik van wetenschappelijke modellen en je leert hoe je zonder emoties kunt handelen. Er zit software bij die je kunt gebruiken op alle aandelen wereldwijd. Nadat je wat tijd hebt genomen om de zaak te installeren en de cursus te volgen, kun je met een klein halfuurtje per week een goed rendement halen. Denk aan rendement van 15-20% op jaarbasis. Tegelijkertijd leer je je risico te beperken, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je geld helemaal verdampt.

 • Let op: Dit is een gemiddelde. Ook Harm heeft wel eens jaren gehad waarin hij flink verloor.

Als ik met een halfuurtje per week mijn geld 15-20% kan laten groeien (gemiddeld), dan kan ik een vinkje zetten in alle vakjes.

 • Geringe tijdsinvestering
 • Prima rendement
 • Geen risico dat ik al mijn geld kwijt raak (een beetje risico houd je altijd)

Wanneer is de Trading Navigator Methode niets voor jou?

Er zijn drie situaties waarin je de Trading Navigator Methode absoluut niet moet aanschaffen. Ten eerste, als jij op zoekt naar een manier om van €1000 een miljoen te maken. Dat gaat je gewoon niet lukken. De Trading Navigator Methode helpt jou om langzaam een vermogen op te bouwen. Wat is langzaam? Rond de 15-20% gemiddeld per jaar is goed mogelijk. Als jij morgen miljonair wilt zijn, dan kun je maar beter hopen dat je een keer vies veel geluk hebt in het casino of een straatje loten kopen bij de sigarenboer.

Snel rijk worden

Vermogen opbouwen is een marathon. Geen sprint. Als je maar lang genoeg doorgaat, dan kom je er wel.

 • Iedereen die beweert dat jij morgen kunt stoppen met werken door een bepaalde investeringsstrategie te voeren, is een oplichter.

Ten tweede, je moet een beetje nederig zijn. Je moet af en toe tegen je gevoel in kunnen handelen, bijvoorbeeld omdat de software zegt dat dat je nu moet verkopen. Dat jij goede hoop hebt voor de kwartaalcijfers van het bedrijf, doet niet ter zake. Je moet je aan de strategie houden. Die is niet voor niets zo succesvol. Tot slot, je moet geld beschikbaar hebben dat je een tijdje niet nodig hebt. Gemiddeld genomen maak je winst, maar op de korte termijn kun je op verlies komen te staan. Als jij 10k hebt staan om volgend jaar een huis te kopen, dan moet je die niet gaan beleggen. Het kan zijn dat het dan nog maar 7k waard is.

Trading Navigator Methode opbouw

Goed, je verwacht in deze Trading Navigator Methode review natuurlijk ook informatie over de cursus zelf. Wat kun je verwachten als je de cursus koopt? Hoe gaat Harm van Wijk jou klaarstomen tot een succesvolle belegger? Als jij de cursus koopt, krijg je toegang tot de cursus en maar liefst acht bonussen. 

 • Trading Navigator Software
 • 2 Jaar VIP-toegang tot de community
 • 2 Jaar lang alerts via Telegram
 • Handleiding geld verdienen met opties
 • Handleiding geld verdienen met aandelen
 • Handleiding speeders, sprinters en turbo’s
 • Transactietegoed van €500 bij de broker MeXem
 • 2 jaar lang coaching door Q&A calls

Ik bespreek nu wat je van de cursus en de losse bonussen kunt verwachten.

Trading Navigator cursus

In de Trading Navigator cursus leer jij in hoog tempo de basis van beleggen. De cursus is opgedeeld in zes weken (modules) met verschillende onderwerpen.

Week 1

In week 1 leer jij de basis van beleggen. Hoe plaats je een order en hoe zoek jij een goede broker uit? In deze module zit ook een uitgebreide handleiding om de software te installeren.

Week 2

Hier leer je vijf verschillende beleggingsstrategieëndie je kunt toepassen. Van eenvoudige strategieën met dividendaandelen, tot strategieën met opties die je ook kunt gebruiken om in een dalende markt winst te maken.

trading navigators methode beleggingsstrategieen

Week 3

Hier leer je de markt te lezen. Hoe vind je trends in de markt en hoe ga je hiermee om? De belangrijkste les uit deze week is hoe je om moet gaan met emoties.

Week 4

In deze video’s van de training leer je alles over opties en hoe jij deze kunt gebruiken om geld te verdienen of risico’s af te dichten. Wellicht wat ingewikkelde materie, maar het wordt echt heel duidelijk uitgelegd.

Week 5

Hier leer je de complexe Short Strangle strategie waarin je leert hoe je geld kunt verdienen in een zijwaartse markt. Een gouden strategie, want de beurs gaat 70% van de tijd gewoon zijwaarts.

Week 6

In deze module leer je nog een aantal interessante lessen over verschillende onderwerpen rondom. Hoe beheer je je geld en hoe zorg je ervoor dat je leert van je fouten?

Trading navigator software

Deze software bepaalt op basis van een paar technische indicatoren of je een aandeel (of een andere belegging) moet kopen of verkopen. Ik zal je straks laten zien dat dit verbluffend goed werkt.

VIP-Toegang tot de community

Bij de community zit een bijzonder actief forum waarop jij je vragen kunt stellen. Er zijn veel actieve leden, dus de kans is heel groot dat jij snel een goed antwoord krijgt op je vragen. Veel leden delen ook handelskansen die zij zien. Hierbij geldt: doe altijd je eigen onderzoek.

Alerts via Telegram

Telegram is een soort WhatsApp. Via deze app krijg ik koop- en verkoopsignalen voor bepaalde aandelen. Hier kun je soms mooie pareltjes uit halen, maar het geeft ook wel eens onrust als ik het gevoel heb ik dat ik ineens een aandeel moet kopen.

Handleiding geld verdienen met opties

Opties zijn erg complex, maar in deze handleiding lees je hoe je opties kunt gebruiken om geld te verdienen. Ik vond het vooral prettig dat de informatie uit de video’s ook uitgeschreven stond. Deze handleiding is hier overigens ook los te bestellen.

Harm van wijk geld verdienen met opties

Handleiding geld verdienen met aandelen

In dit e-book leer je de basis van geld verdienen met aandelen. Ook dit is een uitstekende aanvulling op de videocursus. Dit boek is onderdeel van een serie die je hier ook los kunt bestellen.

Speeders, sprinters en turbo’s

Speeders, sprinters en turbo’s zijn producten met een hefboom. Je kunt hier veel geld mee verdienen, maar ook mee verliezen. In dit e-book krijg je een goede introductie tot deze instrumenten. Ideaal voor als je meer wilt weten. Deze beleggingsinstrumenten zijn niet geschikt voor beginners, maar als je weet wat je er mee kunt, is de potentiële upside gigantisch.

MeXem Transactietegoed (€500)

MeXem is de goedkoopste broker van de Benelux. Met deze bonus halveert je netto-investering in de cursus (tenzij je er niets mee doet). Fantastische bonus dus.

Live coaching (2 jaar)

Wekelijks organiseert Harm van Wijk en zijn team een webinar waarin je vragen kunt stellen over beleggen. Enorm leerzaam en je hoort ook waar andere beleggers mee zitten.

Wie is Harm van Wijk?

Goed, alles over de cursus heb ik nu verteld. Maar wie is Harm van Wijk eigenlijk? Ik wist het ook niet, maar Harm van Wijk is een grote naam in de Nederlandse beleggingswereld.

Dit heeft Harm van Wijk gedaan

Harm van Wijk een is van de bekendste mensen in de Nederlandse beurswereld. Hij heeft gewerkt bij allerlei gerenommeerde banken en brokers, waaronder Binck, SNS en Fortis (dat later in ABN AMRO is opgegaan). Verder heeft hij nog twee jaar als manager gewerkt bij De Financiële Telegraaf. Kortom, Harm is zeer zeker bekend met het reilen en zeilen op de beurs.

Harm van Wijk trading navigator methode

 

Harm van Wijk deelt allerlei informatie over beleggingen op de blog op beleggen.com en via zijn LinkedIn profiel. Mocht je nog twijfelen aan zijn deskundigheid, dan kun je hier lezen dat Harm echt een zeer ervaren belegger is.

Harm van Wijk in de Media

Deze kennis en kunde is ook niet onopgemerkt gebleven bij andere media. Harm is te gast geweest bij Radio 1, Radio 2, Rondom10, EenVandaag, Business Class en bij BNR. Harm is ook verschillende keren in de media verschenen. Zo waarschuwde hij in 2008 voor de gevolgen van de kredietcrisis op de Nederlandse huizenmarkt. Deze voorspelling is volledig uitgekomen. Enkele jaren geleden was Harm van Wijk te gast bij Eelco de Boer. In deze podcast deelt hij alles, ook over de periode waarin hij bijna al zijn vermogen verloor. Ja, Harm is ook door schade en schande wijs geworden.

Is Harm van Wijk van Beleggen.com legitiem en betrouwbaar?

Harm van Wijk heeft een legitieme onderneming en alle belangrijke gegevens zijn heel eenvoudig op te zoeken via de website: drs. Harm van Wijk en zijn bedrijf zijn legitiem.

Bestaande handelsnaam: BeursBulletin Alerts B.V.

Andere handelsnamen: Beleggen.com

KvK nummer: 34244390

Adresgegevens: Rokebrandlaan 2, 1261 WV te Blaricum

Telefoonnummer: 035 737 0440

Contact e-mail: info@beleggen.com

Service van Harm van Wijk en Beleggen.com

Tijdens het installeren van de software liep ik even vast. Achteraf bleek dat dit een kleinigheidje was, ik had één teken van code niet meegekopieerd. Ik stuurde op een zondagochtend een e-mail met een vraag en maandag om 09:30 had ik al antwoord. In totaal stuurde ik drie of vier mails heen en weer en om 15:00 had ik de software up and running. Ik heb dus niets dan goede ervaringen met het team van Harm van Wijk.

Garantieregeling

Als je de cursus aanschaft, dan heb je een 30 dagen 100% tevredenheidsgarantie. Je krijgt dan zonder aarzelen al je geld terug. Dertig dagen is niet voldoende om de lessen van de cursus helemaal in de praktijk te kunnen brengen. Als jij van plan bent om te gaan belegen, dan zou ik er gewoon voor gaan. Het kost even tijd om je het systeem eigen te maken en het duurt ook even voordat je de eerste winsten kunt bijschrijven. Het feit dat Harm van Wijk een garantie als deze durft te geven, geeft aan dat hij voor zijn product staat. Daar kun je ook wel op vertrouwen als je ziet dat hij inmiddels al meer dan 10000 mensen geholpen heeft.

Mijn ervaringen met de cursus

Leuk al deze achtergrondinformatie, maar dit is een Trading Navigator Methode recensie, dus ik wil je ook graag wat van mijn eigen ervaringen vertellen.

Het eerste begin

Ik was vrij blanco als het gaat om het beleggen. Ik ben dan ook maar gewoon met de cursus begonnen en ik heb deze helemaal gevolgd. Normaal gesproken sla ik in een cursus nog wel eens een stukje over. Dat hoefde ik in dit geval niet te doen. Harm van Wijk introduceert heel veel begrippen in eerdere video’s die je verderop gewoon nodig hebt. Het beleggingswereldje zit nu eenmaal vol met jargon.

 • Ik raad je echt met klem aan om de hele cursus te volgen als jij succesvol wilt leren beleggen. 

Af en toe miste ik tijdens de cursus een beetje introductie over waar het nu allemaal naar toe gaat. Het kwartje viel dan wel als ik een stuk of wat video’s had bekeken, maar deze informatie had ik liever allemaal wat eerder gehad. Kortom, iets meer sturing was wel mooi geweest, maar uiteindelijk kom je er wel. Verder ook goed om te zien dat Harm van Wijk ook veel wetenschappelijke bronnen aanhaalt. Zijn methoden zijn écht ergens op gebaseerd.

Trading Navigator geld verdienen stabiele markt

De grootste meerwaarde van de cursus zit erin dat je leert dat je in alle soorten markten winst kunt maken. Ook als de markt daalt of gelijk blijft. Verder is het verhelderend om te leren dat je af en toe gewoon verlies maakt. Daar is niets aan te doen. Dat hoort erbij. Zolang je uiteindelijk maar rendement maakt.

Werken met de software

Een van de eerste dingen die ik heb gedaan na het kopen van de cursus, is het installeren van de software. Nadat ik een klein foutje had gemaakt (keurig opgelost door support) werkte dit als een tierelier. Je ziet eenvoudig wanneer je een aandeel moet kopen en verkopen. Eenvoudiger kan het niet. Je leert om deze software eens per week te checken, waardoor je alleen ’s weekends even een halfuurtje moet inloggen. Je plaatst je aan- of verkooporders en klaar is kees. Het eerste aandeel dat ik kocht was een mandje ASML op €236.50. Onder in beeld zie je ‘buy’ signaal bij dit aandeel. Een klein halfjaar verder sta ik bijna 50% in de plus op €353.15.

trading navigator rendement

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je af en toe wel wat meer verdient als je gewoon winst neemt. Mijn mandje Galapagos stond enorm op winst, maar daalde voor het verkoop signaal kwam en uiteindelijk behaalde ik maar een half procentje winst.

Trading navigator kopen verkopen signalen

De vraag is altijd hoe ver een aandeel doorstijgt, maar winst is winst. Als ik hem gewoon op vijf procent had afgekapt, dan had ik meer rendement gehad. Inmiddels is het routine geworden. Zaterdagochtend even met een kopje koffie verschillende aandelen in de AEX bij langs en even wat aandelen kopen of verkopen.

De eerste trade met opties

Ook al zijn opties in de basis niet zo ingewikkeld, het is toch een beetje spannend om deze voor het eerst te kopen. Ik deed een short strangle op de AEX. Ik speculeerde erop dat de AEX niet te veel in prijs ging veranderen bleef. Kortom, ik wilde geld verdienen bij een stabiele markt. Dit was wel een beetje risicovol, want dit was een groot deel van mijn portfolio. Ik kreeg een kleine premie van ongeveer €410, maar stond tegenover dat ik een margin (een soort borg) kwijt was van iets minder €4200. Ik was in totaal dus bijna €3800 kwijt aan bruto-investering. Uiteindelijk bleef de AEX vrij stabiel in de zomer en verdiende ik in een maand bijna 11% aan rendement op deze investering. Overigens klapt een short strangle in 3 van de 10 gevallen. Maar dan nog, je kunt met deze strategie makkelijk een procent of 10 op jaarbasis pakken. Voor de meeste mensen is het traden met opties iets dat je pas goed kunt doen als je wat meer geld hebt. Als ik mijn margin was kwijtgeraakt, dan was het haast einde oefening geweest.

 • Om met opties te gaan handelen, moet je ook een flink deel van je inleg kunnen verliezen.

Resultaten

Het moet gezegd worden, het afgelopen halfjaar is het vrij crescendo gegaan met de beurs. De gemiddelde markt is ongeveer met 20% gestegen in de tijd dat ik nu bezig ben. Ik loop nu richting de 27.6% rendement. Een klein deel van dit rendement komt door de short strangle die goed ging. Vooral bij aandelen is het soms ook wel een kwestie van de lange adem. Als je terugbladert in de grafieken zie je dat je soms langer dan een jaar een positie hebt. Soms stijgt een aandeel in zo’n periode heel geleidelijk en dan heb je geld lang vast zitten in een trade die het minder goed doet dan de markt.

trading navigator methode vermogen opbouwen

Het is natuurlijk geen enkele garantie dit zo blijft. Ik ben ook wel op een erg gunstig moment ingestapt. Een verlies was ook mogelijk geweest. Aan de andere kant: ik versla de markt en ik heb nu de tools om dit voor langere tijd te kunnen doen.

Eindoordeel Trading Navigator Methode Review

Je bent nu aan het eind van deze Trading Navigator Methode recensie gekomen en je hebt mijn ervaringen met deze methode gelezen. Vermoedelijk had je al wel uit de tekst opgemaakt dat ik behoorlijk positief ben over de cursus. Voor de zekerheid zet ik de belangrijkste voor- en nadelen van de cursus nog even op een rijtje.

Voordelen

 • De uitleg van Harm van Wijk over beleggen is enorm duidelijk. In het wereldje wordt ontzettend veel jargon gebruikt. Harm introduceert deze begrippen geleidelijk aan. Ik kan nu een zin lezen met vier verschillende beleggingstermen erin en ik weet ook nog wat er mee bedoeld wordt.
 • De software die je bij Trading Navigator krijgt is ontzettend nuttig. De koopmomenten zijn in ieder geval bijna altijd spot on. Erg knap, zeker als je weet dat ook een groot deel van de koers wordt bepaald door nieuws, de kwartaalcijfers, etc.
 • Je leert een bewezen strategie. Alleen als je een strategie hebt en die goed uitgeschreven hebt, kun jij je emoties uitschakelen. Je leert ook hoe je risico’s kunt beperken. De kans is dus niet groot dat je al je geld kwijtraakt.
 • Je bent helemaal niet veel tijd kwijt. Je kunt een behoorlijk rendement halen met eens per week handelen. Dit is een groot voordeel voor mensen die ook nog met andere dingen bezig zijn.
 • Er is een levendige community waar je veel kunt leren van andere beleggers. Wel moet je de beleggingstips die anderen delen vaak met een korreltje zout nemen.

Nadelen

 • De cursusomgeving oogt wat rommelig. Er zijn veel cursusonderdelen uitgegrijsd omdat je hier geen toegang toe hebt. Doordat de modules van de cursus ‘weken’ genoemd worden, vind je ook niet zo snel iets terug. Een logische naam voor iedere module was handiger geweest.
 • Je hebt een startkapitaal nodig om te beginnen. Je kunt met enkele duizenden euro’s al een start maken, maar dan maak je óf hogere kosten óf je neemt meer risico doordat je minder kunt spreiden. Beleg alleen geld dat je voor langere tijd kunt missen.
 • Als je met opties wilt beginnen, heb je vanwege het hoge risico wel wat meer geld nodig. Dit is geen nadeel van de cursus; zo werkt het handelen in opties nu eenmaal.
 • Dit is geen cursus waarmee je snel rijk wordt. Je bouwt langzaam aan je vermogen. Je kunt niet morgen stoppen met werken. Aan de andere kant: als je €10000 inlegt en je haalt vier jaar lang het gemiddelde rendement van Harm, dan heb je je inleg verdubbeld.

Conlusie

Harm weet waar hij het over heeft en kan dit goed overbrengen.

Overigens is er tegenwoordig ook een ander interessant product met als mede initiatiefnemer Ronald de Zoete. Het is de 500 Procent Renewable Race. Zeker de moeite waard om daar ook een kijkje te nemen.

Meld je aan voor de gratis training in Succesvol Beleggen >>

Plaats een reactie