X10 Met Crypto Review & Ervaringen: JR Schutte & H van Wijk Betrouwbaar?

Welkom bij de meest uitgebreide X10 Met Crypto review die er op het internet te vinden is. Je leest mijn ervaringen, de voordelen, de nadelen, alternatieve Crypto programma’s en meningen van anderen.

In deze gids bespreken we alles omtrent de videotraining, de begeleiding en alle bonussen die je bij dit programma krijgt. Inmiddels zijn we nu ruim een half jaar geleden bezig met de cursus en coaching van Jan Robert Schutte en Harm van Wijk.

Dit ga je ontdekken:

 • Wat X10 Met Crypto is en welke problemen het oplost
 • Waarom Harm van Wijk en Jan Robert Schutte dit programma hebben opgezet
 • Welke onderdelen je allemaal krijgt na aanschaf
 • Wat waardevol is van het programma en wat niet
 • Mijn ervaringen en wat andere mensen ervan zeggen
 • Goede alternatieve crypto programma’s

De simpelste en veiligste manier om je (eerste) geld te verdienen met crypto doe je via de exchange van Nederlandse bodem: Bitvavo. Maak dus alvast een account aan die je later sowieso nodig gaat hebben!

Hoe moet je deze pagina lezen?

Wanneer je alleen een lichte nieuwsgierigheid hebt over X10 Met Crypto

 • Voel je vrij om er overheen te lezen en te leren wat je maar wilt

Als je niet actief geïnteresseerd bent in het programma van JR Schutte 

 • Je hoeft echt niet elk klein detail te weten, maar gewoon het algemene idee
 • Scroll naar onze conclusie
 • Sla deze pagina op voor latere referentie.

Als je wel degelijk geïnteresseerd bent om x10 met crypto aan te schaffen

 • Besteed extra aandacht aan het onderwerp ‘onderdelen & inhoud’
 • Mis het gedeelte over ‘prijzen’ niet, want daar zit een trucje
 • Bekijk de #1 alternatieve crypto cursus

Oké, laten we beginnen.

Hoe is de X10 Met Crypto cursus ontstaan?

De wereld van cryptocurrencies is er eentje die als een raket de lucht in schiet. De wereldwijde aandacht voor Bitcoin en alle altcoins zorgt ervoor dat meer en meer mensen zich er in willen verdiepen. Men wil meeprofiteren.

Het gevaar is dan dat je je zonder een goede basis op de cryptomarkt begeeft. Dat je maar wat doet, hopende dat het winst oplevert. In 9 van de 10 gevallen eindigt dat in verlies.

Dit is wat Harm van Wijk en Jan Robert Schutte met de X10 met Crypto willen voorkomen. Als expert op dit gebied is Harm hier mogelijk de juiste man voor. Zeker ook gezien zijn andere succesvolle cursussen zoals de Trading Navigator Methode.

Hetzelfde geldt voor Jan Robert. Hij heeft al naam gemaakt met zijn Crypto Academy.

Samen hebben ze de handen ineens geslagen en nemen ze hun leden aan de hand mee in welke acties ze ondernemen. Je ziet dagelijks wat ze kopen en wat ze verkopen. En helpen hun leden in hun weg naar succes.

Wat is het X10 Met Crypto programma?

De cursus leert je hoe je de nieuwste, onontdekte cryptomunten opspoort. En hoe je hier vervolgens op relatief korte termijn fikse winsten mee kunt boeken. Niet alleen dat, je leert hoe je moet handelen. Wat het beste moment is om een coin te kopen én weer te verkopen.

De belofte van deze cryptocurrency x10 training is dat je met hun methode je investeringen kunt vertienvoudigen. X10 in één jaar. Dit doen ze door een sterke basis neer te zetten voor jouw kennis over crypto en intensief te begeleiden met behulp van video’s en live sessies.

Is het allemaal marketingpraat of werkt het programma echt?

Investeren in een crypto cursus – waarom?

Kijk, crypto is helemaal hot. Dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Op elk willekeurig moment dat je je digitale krant erbij pakt, staat er wel weer een verhaal over Bitcoin. Of Ethereum. Of Litecoin. Het zijn de bekendere cryptomunten van dit moment.

Het ding is, met alleen zeer oppervlakkige kennis kom je er natuurlijk niet. De kapper zegt dat hij in XRP heeft geïnvesteerd omdat het in een stijgende lijn zat en buurvrouw Truus heeft gisteren 3 nieuwe coins gekocht omdat ze de logo’s zo mooi vond.

Dat gaat natuurlijk nooit werken.

En alleen maar blindelings in grote coins investeren betekent niet direct dat je er financieel vrij mee gaat worden. Je wilt je erin verdiepen. Je gaat niet zomaar je geld instoppen en dan maar hopen op een godswonder. 

Dat is waar een crypto cursus in het algemeen van pas komt. Je wilt weten hoe het werkt. Welke research je moet doen. Hoe je grafieken moet lezen. En welke methoden bewezen effectief zijn om te hanteren bij crypto trading.

Welke problemen lost de X10 met Crypto cursus op?

Het gigantische gebrek aan kennis en het lukraak investeren in crypto (waar veel te veel geld mee verloren gaat) is waar Harm van Wijk en Jan Robert Schutte van pas komen.

Zij hebben al hun kennis over cryptovaluta gebundeld in de X10 Met Crypto cursus. Er zijn namelijk ook vele kleinere coins die groots kunnen worden. Sterker nog; de kans dat een nu nog kleine munt x100 of zelfs x1000 is veel groter dan dat een coin uit de top 10 dat zal doen.

Alleen moet je wel weten welke munten dat zijn, wanneer je moet inslaan en weer moet verkopen.

Daarbij is het zo dat je cryptomunt investeringen op meerdere manieren kunt aanvliegen. Zit je erin om voor de lange termijn vermogen op te bouwen? Of wil je er zo snel mogelijk geld mee maken zodat je je baan kunt opzeggen?

Deze issues worden door het X10 Met Crypto programma aangepakt:

 • Het gebrek aan kennis over cryptocurrencies
 • De hypegevoeligheid van veel mensen
 • Het gebrek aan statistisch inzicht en traden op emotie

Dit lijken misschien kleine problemen. Maar door deze 3 dingen verliezen de meeste mensen geld bij hun crypto-investeringen. En dat is helemaal niet nodig. Als ze zich maar meer hadden verdiept in hoe het werkt en niet op emotie zijn gaan handelen.

Wie is Jan Robert Schutte?

JR is geen onbekende in de wereld van beleggen en cryptocurrencies. Al ruim 10 jaar heeft deze man ervaring op de beurs. Vanaf 2017 ging hij ook openlijk aan de slag met zijn cryptotrading methodes. 

Deze bleken allemaal zo effectief en winstgevend dat hij -naast dat hij nooit meer een dag in zijn leven hoeft te werken- meerdere programma’s heeft opgezet om andere mensen hierin te begeleiden.

Hij geeft live seminars maar ook videotrainingen en heeft een rijke crypto community opgebouwd om de “normale mens” wegwijs te maken in deze wereld. 

In 2020 heeft hij samen met Beleggen.com het project X10 Met Crypto geïnitieerd wat ook een grandioos succes is. En ik ben nog steeds erg tevreden deelnemer.

Wie is Harm van Wijk?

Vergeleken met Harm is Jan Robert nog maar een groentje. Van Wijk is namelijk met recht een oude rot te noemen in het vak beleggen met zijn ruim 25 jaar ervaring. Officieel is hij doctorandus en hij heeft veel media aandacht gekregen.

Hij heeft een gigantische community opgebouwd binnen mijn.beleggen.com waar ik overigens met alle plezier lid van ben. De saamhorigheid en het niveau van deze afgeschermde plek is ontzettend hoog.

Naast expert-beleggen is Harm ook een slimme marketeer. Er is veel gratis materiaal die hij heeft uitgebracht die je gewoon kunt downloaden waaronder deze Handleiding Geld Verdienen met Crypto.

X10 met Crypto Onderdelen & Inhoud

Wat krijg je nu precies voor de investering van 997 EUR?

Beginnerscursus 6 weken

x10 Met Crypto cursus inhoud

Het ideale punt om van start te gaan, is de beginnerscursus van 6 weken. Dit zijn 10 video’s, waarin je de basis leert over alles wat met cryptovaluta en Bitcoin te maken heeft.

Dit moet je zien als fundering voor jouw avontuur in de cryptomarkt. Je weet na deze cursus al meer dan 99% van de bevolking.

Daarnaast wordt hierbij ook een e-book over geld verdienen met Bitcoin en Ethereum beschikbaar gesteld. Naast de video’s lees je zo ook in tekst terug hoe het wereldje in elkaar steekt.

Onderzoeksrapporten

De toestroom van nieuwe munten houdt niet op. Jan Robert is aan de slag gegaan om deze te analyseren. Hij pikt er een paar tussenuit waar je de grootste kans van slagen mee hebt.

Leuk om te benoemen; één van de aanbevelingen van Jan Robert was de munt Uniswap (UNI). Tussen december 2020 en maart 2021 is deze nét niet X10 gegaan. Met deze simpele tip had de cursus dus al bijna meteen aan de belofte voldaan.

Live Q&A’s

Live Q&A’s zijn een van de meest waardevolle onderdelen van deze cursus. Je krijgt hier live de kans om vragen te stellen. Harm en Jan Robert nemen ruim de tijd om deze zo volledig mogelijk te beantwoorden.

Dit is een extra mogelijkheid om kennis op te doen, die niet direct in de cursus aanwezig is.

Premium Crypto Coaching Service

Met deze cursus krijg je de mogelijkheid om jouw trading plannen grondig te bespreken. Op welke munten moet je letten? En welke ontwikkelingen zijn belangrijk om in de gaten te houden? Jan Robert of een van de collega’s helpt je hier bij verder.

Trading updates en kansen

Deze trading updates ontvang je via de mail of Telegram. Het zijn signalen dat een munt gekocht kan worden. Altijd fijn om mee te krijgen, aangezien Jan Robert en Harm zelf ook deze trades maken.

Zo is er bijvoorbeeld een keer 50% winst geboekt met VeChain (VET). Wanneer je goed oplet, zijn dit unieke kansen om veel geld te verdienen.

2 jaar VIP-toegang mijn.beleggen.com

Deze VIP-toegang houdt in dat je 2 jaar toegang krijgt tot het forum van Harm van Wijk. Hier zijn dagelijks gesprekken gaande tussen zeer ervaren cryptotraders.

Sommige tips zijn extreem waardevol. Je moet niet raar opkijken wanneer je hier een signaal opvangt dat een cryptomunt de lucht in gaat schieten. Daar profiteer je dan mooi van mee.

12 maanden toegang tot 3 Crypto Portefeuilles

Deze 3 Crypto Portefeuilles volg je naast je eigen portfolio. Door hier wekelijks iets bij in te leggen, kun je in potentie profiteren van nog hogere winsten. Ook voor deze portefeuilles krijgt je updates van trades via Telegram. De rendementen worden zelfs in realtime bijgehouden in een apart documentje.

Toegang Telegram Groep Live Crypto Trading

Via deze groep op Telegram kom je live in contact met Jan Robert en medetraders. Zo stel je elkaar eenvoudig vragen en leer je ook van een ander.

Contact met gelijkgestemden ervoer ik persoonlijk als zeer prettig. Je helpt elkaar echt verder.

Toegang Crypto Academy Membershipsite

Dit laatste onderdeel van de X10 met Crypto cursus is misschien nog wel de belangrijkste.

Toegang tot de Crypto Academy Membershipsite levert je namelijk een enorme hoeveelheid informatie op. Je leert namelijk exclusieve tradingtechnieken toe te passen die direct geld op kunnen leveren bij o.a. Binance (grootste crypto exchange ter wereld). En je krijgt toegang tot Live Trading Webinars.

Voor wie is dit programma gemaakt?

x10 met crypto mastermind jan robert schutte

Mensen die net beginnen met crypto en er nog totaal geen kaas van hebben gegeten; deze course is bij uitstek voor jou geschikt. Begin bij de videocursus en meld je aan voor de live secties. In 10 lessen wordt je opgeleid van leek tot iemand die de techniek achter crypto helemaal snapt.

Ben je al een tijdje bezig met crypto maar lukt het nog niet goed om goede winsten te behalen? Ook in dat geval is deze course voor jou. Je leert zowel de korte als de lange termijn trades te verrichten en hoe je dit vervolgens moet benaderen.

Zit er nu in voor de lange termijn en wil je hier meer werk van maken – voor misschien wel de korte termijn? Uiteraard kun je hier dan ook veel van leren. Dit geldt ook andersom. Ben je nu day trader en wil je graag kijken naar lange termijn vermogen opbouwen, dit wordt in x10 met crypto uitvoerig getoond.

Mijn ervaringen met de cursus

Dagelijks volg ik het programma nog steeds. Dit komt omdat Jan Robert iedere dag weer een webinar geeft om zijn huidige inzichten en acties te delen. Ik moet zeggen dat het voor mij al met al een bijzonder leerzame ervaring is geweest.

Zo interactief en ook intensief heb ik het nog niet eerder meegemaakt.

Het is namelijk geen kwestie van één keer de cursus doorlopen. De waarde die je uit het totale pakket haalt, is blijvend. Zeker wanneer je kijkt naar de levendige crypto community, de toegang tot de webinars en de dagelijkse updates met trade-alerts.

Zelf ben ik het meest content met het volgen van de webinars. Hierin zie je live hoe het er nu allemaal ‘in de echte wereld’ aan toe gaat en word ik weer met beide benen op de grond gezet. 

Want ook dat is een belangrijk punt van deze cursus. Je leert geduld op te bouwen. Het heeft geen zin om iedere dag tientallen keren te kopen en te verkopen. Bijvoorbeeld om een rendement van een paar procent vast te leggen. Vaak is het een kwestie van je geld in een munt steken en dan vasthouden, ondanks de dipjes die er soms plaatsvinden. 

Lange termijn denken. Uiteindelijk ben je natuurlijk op zoek naar die X10. Die vertienvoudiging. Of zelfs de x100+. En daar komt ook wel eens bij dat je verlies draait. Soms vaker verlies dan winst. Maar het gaat erom dat de winst die je pakt ook echt massief is.

Niets anders dan lof over dit traject.

Nadelen van X10 Met Crypto

Niets is perfect. Zo ook dit programma niet. Vooral als je net begint met crypto en nog helemaal geen idee hebt, dan is het belangrijk om alles zo eenvoudig mogelijk voorgeschoteld te krijgen.

En in dat opzicht kan X10 Met Crypto overweldigend zijn. Je hebt de videotraining, de community, de VIP toegang, de live trades, de masterminds, de alerts, enzovoorts.

Gigantisch veel informatie. Maar waar te beginnen? En wat is logischerwijs de volgende stap? Dit zijn allemaal dingen waarvan ik me goed kan voorstellen dat mensen hierin vastlopen. 

Aan de ene zijde is het geweldig dat alles uit de kast wordt getrokken om mensen te begeleiden. Aan de andere kant kan dit voor veel mensen too much zijn, waardoor ze het niet blijven volhouden.

Key is hier om te starten en je hoofd koel te houden. Kijk heel goed naar wat je op dit moment nodig hebt en denk niet te veel na over je volgende stap(pen). Er moet een gezonde combinatie zijn tussen research en uitvoering.

Alleen maar uitvoering (wat de meeste mensen doen) zorgt voor verlies door het gebrek aan voorbereiding. Alleen maar research (valkuil met deze cursus) zorgt voor 0 actie en dat heeft uiteraard ook geen effect. 

Doe beide. Onderzoek en volg de webinars. Probeer het ook direct toe te passen. Kom je ergens niet uit, zoek het dan op en implementeer het direct. Zo kom je stukje bij beter verder.

De voordelen en nadelen opgesomd

We zijn bijna aan het einde gekomen van deze review. Graag som ik puntsgewijs alle sterke en mindere punten nog even voor je op.

Goede kanten van de course

 • Expertise trainers: De expertise van de trainers spatte er aan alle kanten van af. Persoonlijk vind ik dat wel erg belangrijk. Ik heb namelijk een enorme hekel aan fakers. ‘Trainers’ die eigenlijk maar weinig van het onderwerp af weten. En er zelf ook in de praktijk helemaal geen geld mee verdienen. Je wordt dan als het ware puur opgelicht. In deze X10 met Crypto cursus wordt al snel duidelijk dat Harm en Jan Robert echt weten waar ze het over hebben.
 • Praktische toepasbaarheid: Wat me bovenal positief opviel, was de praktische toepasbaarheid van deze cursus. Bij sommige cursussen heb je nog weleens dat het vooral theorie bevat. En dat je vervolgens zelf moet uitzoeken hoe het er in de echte wereld aan toe gaat. In deze cursus is dat dus totaal niet het geval.Na het doorlopen van alle informatie, weet je precies wat je moet doen om in cryptovaluta te gaan handelen. En dan nog op een succesvolle manier ook.
 • Stap-voor-stap uitleg in webinars: De webinars zijn wel echt het hoogtepunt van de X10 met Crypto cursus. Hierin zie je echt stap voor stap hoe crypto trading nu precies werkt. Persoonlijk heb ik hier het meeste van geleerd. Ik kijk er dan ook iedere week weer naar uit om er een paar te volgen. Je maakt dankzij deze webinars de stap van hier en daar een beetje traden naar er serieus mee bezig zijn. Op de lange termijn gaat dat toch het meeste opleveren.
 • Geen basiskennis bij nodig: Verder hoef je ook niet bang te zijn dat je al het een of ander over crypto moet weten. Zoals gezegd is de beginnerscursus ideaal om kennis te maken met het onderwerp. Daarnaast fungeert het ook als een heerlijke opfriscursus wanneer je er een tijdje uit bent geweest. Het legt de basis voor de verdere informatie die je aangeleverd krijgt. Daarmee is deze cursus ideaal voor zowel beginners als ook de meer gevorderde crypto trader.
 • Enorm veel informatie: Tot slot mag ook zeker de hoeveelheid informatie niet onbenoemd blijven. Er is in deze cursus eerder te veel informatie dan te weinig opgenomen. En dat bedoel ik op een positieve manier. Je bent met alle bestanden, video’s en e-books echt wel even zoet. En iedere keer leer je weer iets nieuws. Een verdieping van een specifiek onderdeel of een bepaalde gids van hoe je moet traden. Allemaal komt het voorbij. En allemaal is het de moeite waard om even te bekijken

Mindere kanten van de cursus

 • Soms Engelstalig: Niet alles is volledig in het Nederlands. Voor mij was dit geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit prettig vindt. Hou hier dus zeker rekening mee.
 • Overweldigend: Je krijgt gigantisch veel voor de prijs. Dit is een goed iets, alleen kan het overweldigend zijn. Dat je het idee hebt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Probeer je hoofd koel te houden en het stapje voor stapje aan te pakken

Alternatieve crypto cursussen

Naast X10 Met Crypto zijn er diverse andere aanbieders van trainingen in cryptomunten. 

Money Mastery van Patrick Suiker + Derek Westra

AllesOverCrypto biedt wel het bekendste online platform voor (aspirant) crypto-investeerders. In mijn optiek is dit de beste crypto course die er bestaat. Onwijs uitgebreid en wat een intelligente community.

Zij hebben de betaalde Money Mastery opgesteld waarin leden van A-Z worden begeleid. Ook leer je in hun gratis crypto training hoe je je eerste euro(‘s) gaat investeren in cryptocurrency. De makkelijkste en veiligste manier is om hiermee te beginnen op Bitvavo

Later worden er ook nog andere crypto exchanges aangeraden (wanneer je met de masterclass start). Mijn tip is om eerst met hun gratis training te starten; daar ga je al een hoop crypto issues mee tackelen.

Cryptonite Crypto Cursus van Corné Marchand

Deze cursus ken ik verder niet. Het enige wat me eerder is opgevallen is dat hij regelmatig op YouTube voorspellingen deed over wat de crypto koersen gaan doen, maar later bleek het tegenovergestelde waar te zijn. Ik had daarom verder geen behoefte om zijn cursus te kopen omdat Money Mastery en X10 met Crypto alles al bevatten wat een (toekomst) crypto handelaar nodig heeft.

Reviews en ervaringen van anderen over X10 met Crypto

Mijn ervaringen zijn uiterst positief. En wat vinden anderen? Als je zoekt naar X10 Met Crypto review dan kom ik vrijwel enkel positieve reacties tegen. Mensen zijn zeer tevreden over de waarde en begeleiding die zij krijgen voor het geld dat ze in dit traject investeren.

Ook via Google zijn er diverse comments te vinden:

Review Jan Robert Schutte
Review Beleggen Harm van Wijk
x10 met crypto reviews Google

Er wordt veel over X10 met Crypto geschreven en gepraat

 • Op mijn andere website heb ik tevens een zeer uitgebreide recensie geschreven. De samenvatting hiervan is dat er unieke cryptocurrency strategieën worden voorgelegd die je nergens anders vindt. Voordat andere mensen er hoogte van krijgen (een kwestie van tijd) wil je dit implementeren. 
 • Marc van den Brink heeft diverse stukken gewijd aan het x10 programma. In zowel de blogs als de video’s – op onder andere geldverdienenmetpassie.nl en marchealthy.nl – is hij er zeer te spreken over.
 • Slimlerenbeleggen geeft aan dat het programma veel te bieden heeft voor zowel beginners als traders met meer ervaring. En ook dat het wat overweldigend kan zijn gezien de gigantische hoeveelheid informatie.

Wat nu?

De intentie van deze pagina is om je een compleet beeld te geven over het X10 programma en de mogelijke alternatieven. Hopelijk heb je hiermee alle informatie die je nodig hebt om een vliegende start met crypto te maken. 

Niets is mooier dan dat je ziet dat je beleggingen als een trein gaan. Het is een sport. Helaas verliezen de meesten, maar niet als je met de juiste voorbereidingen aan de slag gaat. 

Plaats een reactie